Jarní Czech Design Week láká na nové designové kousky i přehlídky

Jarní Czech Design Week láká na nové designové kousky i přehlídky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V pořadí již třetí festival designu Czech Design Week Jaro proběhne od 8. do 14. května v DUP39. Na co se mohou jeho návštěvníci těšit?

Sklo, porcelán, šperky, nábytek... nebo také nový PlayStation 4 posetý křišťály. Unikátní designový PlayStation, který bude vydražen pro charitativní účely, je dílem spolupráce PlayStation a Preciosa. Podívat se budete moci na výstavu váz Jaroslava Bejvla či českých hodinek PRIM, jejichž instalaci navrhl Cyril Dunděra a Ondřej Lalák. Milovníci módy si přijdou na své na přehlídkách Wolfgan Store, Michala Marka, Vladimíra Staňka a dalších.

Design je často hledání rovnováhy mezi estetikou a funkčností. O tom ví své i autorky značky NALEJTO: Markéta Kalivodová, Lucie Vostalová a Lenka Záhorková. Jejich experimentální tvorba užitkového porcelánu - od čajových setů a váz až po šperky, hračky nebo svítidla - bude na místě také. 

Czech Design Week není jen výstava

Festival Czech Design Week ovšem není jen o prezentaci nových českých umělců v oblasti designu. Smysl celé akce je také další podpora jejich činnosti - pro tuto příležitost je vybráno 10 designerů, kteří své produkty budou prodávat v online shopu ZOOT po dobu 4 měsíců, čímž se dostanou k novým zákazníkům a k příležitostem dál svou značku rozvíjet.

Návštěvníci festivalu Czech Design Week se mohou zúčastnit i fotosoutěže s názvem "Podivná výloha". Zaostřeno bude na pražské výlohy s nejhorším designem a majitel vítězné fotky bude odměněn poukazem na relaxační pobyt v Lázních Bělohrad.

Prodejní výstava Czech Design Week se tentokrát uskuteční na pěti poschodích Domu uměleckého průmyslu na Národní třídě, které jsou v této formě zpřístupněny poprvé po dvaceti letech. Na doprovodný program se můžete těšit v The Chemistry Gallery či Galerii 1.

Chcete být při tom? Zasoutěžte si o vstupenky!

AmanOriginal

Česká práce

Česká práce

Prasklo

Prasklo

Lenka Záhorková

Dominika Petrtýlová (také úvodní fotografie)

David Černý

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Více o "Czech Design Week"

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!