Fotoreport: V Kongresovém centru odstartoval Czech Design Week

Fotoreport: V Kongresovém centru odstartoval Czech Design Week 

Až do neděle 15. prosince můžete v přízemí pražského Kongresového centra zavítat na přehlídku současného českého i zahraničního designu Czech Design Week. Na každý den festivalu je navíc připraven i bohatý doprovodný program ve formě prezentací designérů, workshopů či konferencí.

V pořadí již 6. ročník festivalu designu nabízí prezentace více než 150 českých i zahraničních designérů a přes stovku instalací. Najdete zde autorské šperky, svítidla, nábytek, oblečení, nejrůznější doplňky, porcelán, keramiku, nádobí nebo třeba i originální papírenské zboží.    

Oblakka. Czech Design Week 2019. Foto: Andrea Morkusová

Letošní ročník v hojné míře skládá hold i české sklářské tradici. Své dílo prezentuje například Anna Jožová, sklářské studio Crystal Creative, František Jungvirt nebo Marieta Tadenacová, o jejíž tvorbě si můžete přečíst více v našem rozhovoru zde.

VAAZA na festivalu vystavuje ručně foukané a broušené skleněné vázy vyráběné výhradně v českých sklárnách, do nichž si můžete dát nejen řezanou květinu, ale zároveň i zasadit svou malou soukromou zahrádku.   

Marieta Tadenacová. Czech Design Week 2019. Foto: Andrea Morkusová

Czech Design Week ale nezapomíná ani na děti. Najdete zde dřevěné hračky z lipového dřeva BIRI od Kristýny Mikoláškové, ručně vyráběné dřevěné domečky Miju Míši Karpíškové či české kreativní hračky od Pikle, se kterými se vaše děti ponoří do světa fantazie schovaném v kufříku, vyzkouší si tkaní nebo zapojí svou fantazii při vytváření stínových příběhů.

Ručně vyráběné dřevěné hračky vznikají i v malé dílně na Moravě pod značkou MonTovárna. O tom, jak se nápad na jejich výrobu zrodil a kde jejich tvůrce Vojmír Křupka hledá inspiraci si přečtete v rozhovoru zde. Fantazii na festivalu můžete zapojit i při klasické dětské hře s káčou, která ale v pojetí Ludmily Pacalajové zároveň kreslí abstraktní obrazce.

Šperkařský ateliér Kořeny. Czech Design Week 2019. Foto: Andrea Morkusová

Nechybí houpací sítě návrhářky a designérky Terezie Řehákové pod značkou Houpajda, odpočinková zóna se sedacími pytli DayDream či stánek kavárny Selfie Coffee, kde vám naservírují cappuccino s vaším portrétem. Letošním ročníkem se prolíná i téma výročí 30 let od Sametové revoluce, jež reflektují například šperky Kateriny Krause. 

Czech Design Week můžete v Kongresovém centru navštívit až do neděle 15. prosince. Dospělí zaplatí 150 Kč, pro studenty, učitele, důchodce a děti do 12 let je letos na festival vstup zcela zdarma. 

Úvodní foto: Dřevěné hračky MonTovárna, foto Andrea Morkusová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!