Divadlo Kampa uvede Annu Kareninu v komorním hávu

Divadlo Kampa uvede Annu Kareninu v komorním hávu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na prknech Divadla Kampa se v pátek 7. dubna premiérově představí Anna Karenina, hlavní hrdinka proslulého románu ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého. Režisérka Iveta Dušková chce prostřednictvím slavné předlohy převést na divadelní prkna dva hlavní proudy příběhu. 

První linie představí divákům vášnivou, sebezničující lásku, jejíž vyústění vede k obrovské tragédii. Druhý proud se zaměří na milostné tápání, jehož čistota poskytuje naplnění a štěstí. “Tolstoj je velký znalec lidské duše, jejích zákrut a peripetií, a právě v dnešní chaotické době, ve které jsou lidské vztahy velmi narušovány, je potřeba pochopení, že ten nejdůležitější vztah je vztah k sobě,” vysvětluje Dušková, “pokud si člověk sám sebe dokáže vážit, ocenit se, mít se rád takový, jaký je, pak dokáže totéž dát i druhým: úctu, lásku a pochopení.” 

Ačkoliv psal Tolstoj svůj román v v druhé poloviny 19. století, jeho příběh je velmi nadčasový, odehrát se může kdykoliv a kdekoliv. Návštěvníci se nedočkají velkolepé podívané, ale niterného dramatu, které nabídne sondu do lidských duší. Velký důraz je proto kladen na herecké výkony, na jejich schopnost hledat autentičnost, opravdovost a jedinečnost každé postavy. 

“Každý, kdo příběh zná, by si pravděpodobně Kareninu představoval na velké scéně s nesčetným počtem herců, honosnými kostýmy a velkolepými kulisami. Nás je pouze pět herců. Hrajeme velký kus na malém jevišti. Troufám si ale říct, že o to intenzivnější prožitek z příběhu divák může pocítit,” přibližuje představení Pavla Drtinová, která vystoupí v hlavní roli Anny Kareniny. Spolu s ní se na pódiu objeví Agáta Dušková, Petr Herold, Pavel Kryl a Marek Menšík.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kampa na Maninách nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Více o akci...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!