Přehlídku studentských filmů z Česka i ze zahraničí nabídne 22. ročník festivalu Zlatý voči

Přehlídku studentských filmů z Česka i ze zahraničí nabídne 22. ročník festivalu Zlatý voči

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ani tento rok nechybí v seznamu filmových akcí Mezinárodní filmový festival Zlatý voči, který přiveze přímo do centra Prahy ty nejlepší snímky studentů teorie audiovize z České republiky i ze zahraničí. Pořadatelé slibují nejen nevšední filmové zážitky, ale také bohatý doprovodný program. Festival má navíc vůbec poprvé své téma. 

Letos festival Zlatý voči oslaví již svůj dvaadvacátý ročník. Tentokrát se mohou filmoví fanoušci těšit na přehlídku studentských filmů 18. a 19. května ve studentském klubu Celetná. Ten se večer promění z promítacího sálu na taneční parket. Organizátoři totiž chystají i bohatý doprovodný program. přímo v centru prahy - studentský klub Celetná. “Studentský klub v Celetné disponuje skvělým členitým prostředím, které zabezpečuje komfortní sezení po dobu promítání i diskuzí. Prostor se zároveň večer změní v taneční parket, kde si diváci užijí koncerty a vystoupení DJ´s. Kromě toho je klub univerzitní, a tak festival zůstane víc v kontaktu se studenty, avšak přitom zůstane zajištěno příjemné a útulné místo přímo v centru,” vysvětluje Dorota Vašíčková, jedna z hlavních vedoucích festivalu.

I letos budou během festivalu se svými snímky soutěžit studenti z vysokých škol z celé České republiky. Chybět nebudou zástupci z Katedry filmových studií Univerzity Karlovy, Centra audiovizuálních studií FAMU, Ústavu filmu a audiovizuální kultury Masarykovy univerzity a z Filozofické fakulty Univerzity Palackého. Se svými kousky se ale pochlubí také filmaři ze zahraničí, kteří na festival dorazí třeba z Francie, Srbska či Turecka. 

Festival má letos poprvé v historii svého konání téma. Tím se stala “deformace”, která však neničí, nýbrž nabízí nové perspektivy. Zlatý voči se tak zaměří na poskytování nezvyklého pohledu na filmové médium. Vstup je dobrovolný.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!