Neviditelná výstava prozkoumala zákulisí Divadla Spejbla a Hurvínka

Neviditelná výstava prozkoumala zákulisí Divadla Spejbla a Hurvínka

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Několik nevidomých průvodců z Neviditelné výstavy navštívilo ….. Divadlo Spejbla a Hurvínka. Nenavštívili však, jak tomu bývá zvykem, představení, ale šli se podívat rovnou do zákulisí. A samozřejmě že to nebyla jen tak obyčejná prohlídka. Kvůli problémům se zrakem si museli totiž vše pořádně osahat!

První zastávka byla ještě před divadlem, kde si průvodci Neviditelné výstavy osahávali Lavičku Spejbla a Hurvínka. Na tomto místě se také ke skupince připojili dva loutkoherci, kteří se o ně během prohlídky starali. Trasa začala ve skladu dekorací, následně se dostali do prostoru za oponou, kde se dozvěděli vše podstatné o historii dvou nejznámějších českých loutek. Zodpovězené byly i všechny jejich otázky. Loutkoherci předváděli přímo v rukách návštěvníků typický houpavý, klackovitý krok loutek, pokyvování jejich hlavy i koulení očima.

Nevidomí návštěvníci příběhy Spejbla a Hurvínka znají, až na místě ale opravdu zjistili, že jsou to loutky. A že Hurvínek není jen jeden, ale že se jich v průběhu jedné hry může objevit hned několik. Také se dozvídají, že ten, kdo loutky vede, nemusí být automaticky ten, kdo je mluví. Nevidomí průvodci Neviditelné výstavy tak měli možnost si pohladit plešku pana Spejbla, Máničky vlasy, sundat brýle paní Kateřině a potřást rukou Hurvínkovi.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!