Projekt ENIGMA se dočká po osmi letech vzkříšení

Projekt ENIGMA se dočká po osmi letech vzkříšení

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Od vydání prvního a zároveň zlomového alba německého projektu ENIGMA uběhlo již neuvěřitelných pětadvacet let. Deskou MCMXC a.D. a především hitem Sadeness (Part I) nastartoval jeho zakladatel, výjimečný skladatel a producent Michael Cretu, éru, kdy se chorální hudba spojila s elektronikou. Poslední deska tohoto úspěšného projektu vyšla v roce 2008 a až nyní vychází její nástupce.

Očekáváná novinka, která bude již osmou v diskografii projektu ENIGMA, dostala název The Fall Of A Rebel Angel a v obchodech ji najdeme od 11. listopadu. Album přinese celkem dvanáct písní, na kterých se podílelo i několik zajímavých hostů. Například britské alternativní duo Aquilo, brazilský skladatel a zpěvák Mark Josher a ve třech písních uslyšíme i Anggun, aktuálně nejprodávanější asijskou zpěvačku žijící mimu území Asie. Zmiňovaná interpretka bude ke slyšení i v pilotním singlu Sadeness (Part II), kterou ENIGMA představí v následujících týdnech.

"Snažil jsem se přenést ducha Enigmy v začátcích do dnešní podoby, ale v novém hudebním jazyce. Toto album vypraví příběh o symbolické cestě k vykoupení - s každým, který definuje svoji vlastní cestu. Deska vypráví příběh o nikom a každém. Představuje počátek i věčnost," dodává na adresu své nové desky sám Michael Cretu. Ten v rámci tohoto projektu požádal o spolupráci i dva své kolegy a kamarády - cenou Grammy a Echo ověnčeného skladatele Michaela Kunzeho, který celý příběh převedl i do slov, a Wolfganga Beltracchiho, kontroverzního malíře, který je nejen autorem obalu desky, ale ke každé kapitole nové desky vytvořil originální kresbu, jež bude k nalezení v rozsáhlém bookletu.

Projekt ENIGMA má na svém kontě bezpočet zlatých a platinových ocenění a do dnešního dne prodal po světě více než sedmdesát milionů alb. Podle rozsáhlé komunity, která se i během nečinnosti po světě udržela, lze očekávat, že letos nějaký ten další milion přibyde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!