6 nejlepších skokanů letošního Desperados High Jumpu

6 nejlepších skokanů letošního Desperados High Jumpu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V Hřiměždicích u Příbrami se letos uskuteční již sedmnáctý ročník cliffdivingových závodů Desperados High Jump. 5. a 6. srpna zde budou závodníci a závodníce předvádět extrémní skoky do vody v žulovém lomu a to až z výšky třiceti metrů. Na High Jumpu se pravidelně představují i přední světoví skokané a stejně tomu tak bude i letos. Zde je šest nejzásadnějších jmen.

Showman Michal Navrátil začal před mnoha lety svou skokanskou kariéru právě na hřiměždickém závodě High Jump a dnes je součástí top 10 nejlepších skokanů světa (na loském mistrovství světa obsadil osmé místo). Jeho skokanský styl je nezaměnitelný, je to showman a tak se v Hřiměždicích dají očekávat velké věci. 

Rekordman Laso Schaller se pravidelně účastní Desperados High Jump, letos se ovšem vrátí jako držitel světového rekordu ve výšce skoku do vody - nedávno totiž skočil do vody z výšky 59 metrů!

Dvojnásobný vítěz Andreas Hulliger ovládl závod High Jump ve dvou minulých letech a vrací se zpět do Hřimeždic pro svůj vítězný hattrick, což se zatím nikomu jinému nepodařilo. Andy do svého repertoáru začleňuje ty nejtěžší skoky, které jsou pro diváky velmi atraktivní. 

Christian Guth neboli Elvis je absolutní guru světového splashdivingu, tedy ve skocích stylových "placáků".  Se svou skokanskou skupinou se vždy postarají o největší show celého skokanského programu. Navíc je Elvis světový rekordman ve skoku splashe z výšky 43 metrů. 

Bez žen to nejde - Jacqueline Valente z Brazílie se pravidelně zúčastňuje prestižních světových závodů. Vzhledem ke své účasti na Red Bull Cliffdiving Serii se určitě představí i na skoku z plošiny ve výšce 20 metrů. 

A velký talent - terpve čtrnáctiletý mladík Aidan Heslop. Svými neuvěřitelnými kousky si získává obdiv i u těch největších skokanů světa. Jeho odvážné a obtížné skoky  dokazují, že o tomto několikanásobném juniorském mistrovi Anglie ještě uslyšíme.

Foto: Red Bull Media House

Michal Navrátil

Laso Schaller

Jacqueline Valente

Andreas Hulliger

Andreas Hulliger

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Lom Hříměždice nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Lom Hříměždice

Více o "High Jump"

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!