Festival Za dveřmi: Červencová plejáda pouličního divadla vyvrcholí v šapitó

Festival Za dveřmi: Červencová plejáda pouličního divadla vyvrcholí v šapitó

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražský divadelní festival se koná již posedmé a přináší hned několik novinek. Akrobati, herci, performeři, hudebníci i velké loutky oživí nejen centrum Prahy, ale také holešovické Výstaviště. Přichystány budou české i světové premiéry i mezinárodní site specific performance. Festival Za dveřmi se koná od 13. do 18. července a vstup na představení je zdarma.

Během šesti festivalových dní se představí umělci ze sedmi zemí – od Ruska, Polska, Slovenska a Německa přes Francii, Španělsko až po Izrael. Přijede například soubor Serious Clowns s Adamem Readem, který tvořil se slavným Cirque du Soleil a Fyodorem Makarovem, spolupracovníkem Slavy Polunina. Francouzští Cie Underclouds se představí s večerní open air performance FUNAMBUS. Prahu navštíví mimo jiné také španělský soubor Compagnie La Tal, který letos získal ocenění za nejlepší pouliční představení na největším veletrhu umění v německém Freiburgu.

„Každý rok chceme hostit projekty či soubory, které jsou inovativní a inspirativní zároveň. Představíme hned několik premiér a přímo pro festival vznikne německo-česká site specific performance Brána do Fantazie,“ prozrazuje program Michaela Holbíková, dramaturgyně festivalu.

Za dveřmi se letos navíc rozroste o nové prostory. Mimo tradičního Václavského a Jungmannova náměstí bude festival probíhat i v okolí Můstku, v ulici Na Příkopě, kolem Náměstí Republiky, u Florence, Anděla a také na Výstavišti Holešovice. „V areálu pražského Výstaviště na návštěvníky bude čekat kromě open air performance a večerních produkcí šapitó, tančírny a pouliční zábava,“ zve do nových prostor Jakub Vedral, ředitel festivalu.

Právě v areálu Výstaviště se ve svém šapitó představí slovenský soubor Teatro Tatro. V divadelní adaptaci Mistra a Markétky předvede příběh o lásce, která je mimo kategorii dobra a zla, o Bohu i o ďáblu. Jako jediné je v rámci festivalu zpoplatněné – základní cena vstupenky je 450 Kč, 350 Kč stojí snížené vstupné. Vstupenky lze koupit v předprodeji goout.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!