Creme de la Creme: Ochutnejte francouzské filmové delikatesy

Creme de la Creme: Ochutnejte francouzské filmové delikatesy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème přiveze do pražských kin Lucerna, Evald a Mat lahůdky z filmového festivalu v Cannes. Přehlídku zahájí 13. 5. soutěžní snímek z Cannes 2014 Sils Maria. Nejlepší francouzské filmy pak v Praze budou k vidění od 13. do 17. 5. a poté přehlídka vstoupí do regionů.

Crème de la Crème II promítne ve čtrnácti městech celkem 22 snímků. Tím prvním bude drama Sils Maria režiséra Oliviera Assayase s Juliette Binoche a Kristen Stewart, která za roli lehkovážné mladé hollywoodské hvězdičky získala sošku Cézara, nejvyšší francouzskou národní cenu.

Další lahůdkou je hvězdně obsazený film J. Benoîta Tři srdce s Charlotte Gainsbourg, Chiarou Mastroianni a Catherine Deneuve. Fanoušci Marrion Cotillard by si neměli nechat ujít film Dva dny, jedna noc, který byl nominován na Oscara, či poslední počin ikony francouzského filmu Jeana-Luca Godarda Sbohem jazyku natočený technologií 3D.

Příznivce životopisných snímků nadchne film Violette, přibližující život francouzské spisovatelky Violette Leduc, která již ve čtyřicátých letech minulého století psala velmi otevřeně o sexu. Za pozornost stojí také snímek Diplomacie od režiséra Volkera Schlöndorffa, který se zapsal divákům do povědomí snímkem Plechový bubínek.

V předpremiéře Créme de la Créme II uvede filmovou romanci Láska na první boj. V programu nechybí ani filmy Renoir, Život Adéle, Paříž – Manhattan, Život té druhé, Láska je dokonalý zločin nebo Z prezidentské kuchyně, které už mají distribuční premiéru za sebou.

Vstupenky na zahájení i jednotlivé projekce jsou v prodeji za cenu 100 Kč v Praze a 90 Kč v dalších městech. Více informací o programu a celé přehlídce Creme de la Creme najdete na: www.facebook.com/cremedelacreme.cz a www.filmeurope.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Lucerna - Praha

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!