Muzikál ve Švandově divadle? Ano! Těšte se  na funky Popeláře s hudbou Romana Holého

Muzikál ve Švandově divadle? Ano! Těšte se na funky Popeláře s hudbou Romana Holého

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Roman Holý, frontman kapely Monkey Business a J.A.R., se pustil do nového žánru a pro pražskou scénu napsal společně s Romanem Sikorou muzikál s názvem Popeláři. Režie se ujal umělecký šéf Švandova divadla Dodo Gombár. Jde o původní český muzikál, kterých vzniká nejen v Praze celá řada. Proč ale shlédnout zrovna tento kus?

Především kvůli hudbě a scénáři. Industriální mirákl v chytlavém rytmu funky vypráví o čisté lásce, o třídění odpadu, ale i o žánru jménem muzikál.

Také kvůli snu většiny chlapců - přece každý malý kluk se toužil alespoň na chvíli stát popelářem… 

A především kvůli humoru a nadsázce. Muzikálová pravidla se tu budou ctít a plnit, aby se zároveň občas s chutí porušila

Diváci se mohou těšit na pět popelářů, třináct písní, taneční čísla a všechno, co ke správnému muzikálu patří,“ říká dramaturgyně Lucie Kolouchová.  „V činoherním provedení se na tenhle nablýskaný žánr podíváme s podobným zájmem a nadhledem, jako si posvítíme na  romanticky ušpiněný svět odpadků a jejich ranních svozů,“ dodává dramaturgyně k nové hře, v níž se jevištní prostor stane místem plným zázraků. Odpad se tu mění v poklad, scénu ozdobí staré dobré mikrofony, na stojanech a nad tím vším budou krásně svítit Hradčany…

Ústřední pětici v „muzikálu po našem“ ztvární Miroslav Hruška, Robert Jašków, Patrik Děrgel, Tomáš Pavelka a Tomáš Červinek, dámskou část souboru zastupuje Klára Cibulková, Zuzana Onufráková, Andrea Buršová a Réka Derzsi. Ti všichni se teď chystají na to, jak v Popelářích ukáží svůj hudební a pohybový talent – a také smysl pro nadsázku, protože postavy budou tentokrát nejen hrát, ale s odstupem je i komentovat.

Premiéra nové hry je naplánována na 7. března 2015 ve Švandově divadle.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Švandovo divadlo nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Švandovo divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!