Severská zima na filmovém plátně rozehřeje sedačky Lucerny

Severská zima na filmovém plátně rozehřeje sedačky Lucerny

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již v pondělí 16. února zahájí Praha oblíbený festival pořádně vymraženými novinkami nejen severské, ale i grónské kinematografie.

Kino Lucerna uvede v 16:30 film Permafrost, který slibuje ledovou existenciální krizi a emocemi nabitý příběh v režii Johna Sullivana. Projekci následuje Proti přírodě režiséra Ole Giaevera, ve kterém existence graduje dokonce k vyřčeným myšlenkám bez cenzury. Norské drama přinese asi mnoho globálních okamžiků, přestože třeskutost zimy ještě umocní peklo uvnitř hlavy. Dle některých fotografií slibuje vizuální zážitek i pozoruhodný a tolik potřebný nadhled. 

Velký sál Lucerny jej spustí v 18:00, aby ho ve 20:30 rychle vystřídalo švédské drama z roku 2004 nominované v roce 2005 na Oscara. Snímek zobrazuje světoznámého dirigenta Daniela Daréruse, který musí ze zdravotních důvodů náhle přerušit svou kariéru, Tak jako v nebi. Kam člověka může zavést vnitřní puzení a vášeň dělat věci osobitě a jinak bez šablon? Za režijním výtvorem stojí Kay Pollak.

Festival přinese mnoho dalších krásných filmů celkem ze 6 severských zemí, pestré žánrově i časem výroby a zopakuje i několik vydařených titulů z minulých let. Celkem bude k vidění 30 příběhů a to až do neděle 22.2. 2015.

Severský filmový klub připravil ještě lákadlo v podobě speciální přednášky o Grónsku - země věčného sněhu a ledu, přichystané na úterý 17. února. Tradičně je festival jako jediný přizpůsobený neslyšícím divákům. 

Více informací na http://www.sfklub.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Lucerna - Praha

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!