Městské divadlo Brno uvede básnické drama Princ Homburský

Městské divadlo Brno uvede básnické drama Princ Homburský

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Další premiérou činohry Městského divadla Brno bude vojenské drama o lásce, cti a spravedlnosti největšího dramatika německého romantismu Heinricha von Kleista.

Hlavním hrdinou příběhu je mladý voják Bedřich Homburský, který je oblíbencem samotného kurfiřta a je šťastně zamilovaný do kurfiřtovy schovanky Natálie. Jeho štěstí však náhle pomine, když při bitvě vede svůj oddíl do neplánovaného útoku a za neuposlechnutí rozkazu mu hrozí trest smrti. Mezní situace vede prince k přehodnocení všeho, v co doposud věřil.

Toto strhující drama je poslední, které Kleist napsal před svou sebevraždou. V Německu je považované za vrcholné dílo dramatikovy tvorby, přestože u nás se hraje velmi zřídka a známější je Kleistova komedie Rozbitý džbán.

Městské divadlo Brno drama uvede v novém překladu Václava Cejpka a Moniky Kučerové v režii Mikoláše Tyce, který v tomto divadle uvedl úspěšnou inscenaci Podivný případ se psem. V hlavní roli se představí Lukáš Janota, v roli kurfiřta Viktor Skála a Natálii bude hrát Eliška Skálová. Premiéra se koná 8. a 9. listopadu na Činoherní scéně.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Městské divadlo Brno nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Městské divadlo Brno

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!