Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přes 20 aktuálních debutů, dokumenty portrétující digitální revoluci ve filmu a nejnovější díla filmových mistrů jako Ray Martin, Kelly Reichardt nebo Quentin Dupieux.

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest. Přehlídka zaměřená na mladé tvůrce, debuty a studentskou tvorbu proběhne od 17. do 21. září v pražských kinech Světozor, Bio Oko, Kino 35 - Francouzský institut a také v Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery.

Festival nabídne dokumenty o vlivu digitální revoluce a moderních technologií na práci předních světových tvůrců jako jsou Danny Boyle, David Fincher, Martin Scorsese nebo Lars von Trier.

K vidění budou uhrančivé snímky Ruhr a Easy Rider 2012 vlivného a vizionářského amerického režiséra Jamese Benninga, vzácný dokument Béla Tarr: Být filmařem o jednom z největších tvůrců naší doby, zamotané sci-fi Vzdálenost Sergia Caballera, spoluzakladatele festivalu elektronické hudby Sónar v Barceloně, díla režisérů Richarda Linklatera či Michaela Hanekeho, distribuční premiéry aktuálního dokumentu režiséra Benjamina Tučka Plán nebo bláznivé komedie francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe (Mr. Oizo) Fízlové, hajzlové se zpěvákem Marilynem Mansonem

Dále diváci uvidí detektivní minisérie Southcliffe, thriller o honbě za pomstou Blue Ruin oceněný cenou FIPRESCI v Cannes 2013, experimentální film Vojín Jeannette oceněný Tygrem za rok 2013 v Rotterdamu, psychedelický trip Úplné zmizení Filipínce Raye Martina, závěrečnou část triptychu o prostituci Sladký život kurev dokumentaristy Michaela Glawoggera, soutěže nejzajímavějších světových debutů včetně režijní prvotiny polského herce Krzysztofa Skoniecznyho známého z filmů Andrzeje Wajdy či Agnieszky Holland nebo snímek Skoro jako láska, jednoho z nejlepších indie filmů roku 2014…

To je pouze malý výběr projekcí, které na návštěvníky letošního Fresh Film Festu čekají!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Světozor

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!