Sólisté Velkého divadla za doprovodu FOK předvedli v Praze skvělé výkony

Sólisté Velkého divadla za doprovodu FOK předvedli v Praze skvělé výkony

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V pražském Rudolfinu včera zazněly árie z nejznámějších světových oper. Na programu se objevil Rossiniho Lazebník Sevillský, Mozartova Kouzelná flétna, Verdiho Rigoletto, Bizetova Carmen, Čajkovského Evžen Oněgin nebo Verdiho Traviata. Sólisty večera bylo kvarteto zpěváků moskevského Velkého divadla ve složení Světlana Šilova (mezzosoprán), Veronika Džioeva (soprán), Boris Rudak (tenor) a Petr Migunov (bas), kteří za doprovodu Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK a za řízení dirigenta Alima Šacha předvedli oslňující výkony.

Dirigent Alim Šach vystoupil v Rudolfinu poprvé a ke slavnostnímu večeru uvedl: „Atmosféra Rudolfina je jedinečná. Tento prostor v sobě soustředil energii všech výtečných sólistů a hudebních těles, které zde vystoupily. Rovněž spolupráce s FOK byla výtečná. Je to velmi pracovitý orchestr, jehož členové profesionálně přistupují ke každému jednotlivému koncertu."

Pražské Rudolfinum bylo beznadějně zaplněno. Koncertu se zúčastnila více než tisícovka příznivců vážné hudby. Ti si byli vědomi, že takové neobvyklé představení je možné v Praze zažít jen málokdy.

K sólistům, kteří do Prahy přicestovali, dirigent Šach řekl: „Takové složení zpěváků se nám nepodaří dát dohromady často. Kalendář sólistů Velkého divadla je ve většině případů zaplněn minimálně rok dopředu. Sopranistka Veronika Džiojeva je v současné době v Rusku jednou z nejpopulárnějších interpretek. Mezzosopranistka Světlana Šilová má neskutečné charisma, za nějž vděčí svému původu. Její předci jsou Ukrajinci a Kozáci. Tenorista Boris Rudak je sice velmi mladý, ale o jeho talentu nikdo z odborníků nepochybuje. Styl přednesu Petra Migunova myslím přesvědčil zasvěcené publikum o tom, že bas je ve skupině zpěváků stěžejní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!