Druhému dni Colours vévodí ženská esa ZAZ a Emilíana Torrini

Druhému dni Colours vévodí ženská esa ZAZ a Emilíana Torrini

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na Colours vystoupí islandská víla Emilíana Torrini, která je známá především písní Gollum`s song k filmu Pán Prstenů: Dvě věže, ale nebojí se ani pop-elektroniky a chytlavých živých rytmů. Dalším velkým hitem, který si nemůžete druhý den festivalu nechat ujít, je francouzské šansoniérské eso ZAZ.

Její matka je Islanďanka a otec Ital. Původně se Emilíana Torrini chtěla stát operní pěvkyní. Živila se po barech jako bluesová zpěvačka, kde jí poté objevil agent, který kdysi objevil i Björk. Po přemlouvání se přestěhovala do Británie. Její hudba je éterická, zasněná a současně i neuvěřitelně náruživá. Kromě zmíněné písně k filmu Pán Prstenů se proslavila především písničkou Jungle Drum, která je chytlavá, ale přesto není tím nejlepším z její tvorby.

Na festival přiveze své poslední album Tookah, ve kterém splétá elektro-folkové melodie s metaforickými texty, které vycházejí z jejího návratu na rodný Island po šestnácti letech. Album bylo čtyřikrát nominováno na Icelandic Music Awards. Její hypnotizující hlas můžete slyšet 18. července v devět hodin.

Další hudební umělkyní vévodící druhému dni festivalu je francouzský nespoutaný živel ZAZ. S novým albem Recto Verso, které ne náhodou vyšlo v roce padesátého výročí úmrtí Edith Piaf, se kterou je ZAZ tak často srovnávána, přijíždí na Colours letos už podruhé. ZAZ není Edith - je její moderní nástupkyní s divoce proudící krví v těle a podmanivým nakřáplým hlasem, kterým okouzlila celý svět.

Byla jsem na jejím koncertě před dvěma lety a nic jsem o ní nevěděla. Jakmile jsem přišla blíže k pódiu a viděla malou skákající a pobíhající holku, která připomínala čertíka, a poté jsem uslyšela její veselé a rytmické melodie podané tím typickým chraplákem, bylo mi jasné, že chci zůstat až do konce. Hudba ZAZ vás přinutí tančit a blbnout. Její koncert si nesmírně užíváte díky vlně pozitivní a bezstarostné energie, jakou vám ZAZ dokáže poslat. Vystoupí 18. července ve čtvrt na jedenáct na hlavní stagi České spořitelny.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!