Velikán swingu a držitel sedmnácti cen Grammy Tony Bennett vystoupí v Kongresovém centru

Velikán swingu a držitel sedmnácti cen Grammy Tony Bennett vystoupí v Kongresovém centru

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V pražském Kongresovém centru vystoupí legenda jazzu a swingu Tony Bennett. Držitel sedmnácti cen Grammy a autor mnoha veleúspěšných hitů se pražskému publiku představí  20. září 2014 od 19 hodin.

Tony Bennett, vlastním jménem Anthony Dominick Bennedetto, se narodil 3. srpna 1926 v New Yorku. Potom, co desetiletému Anthonymu zemřel otec, zůstala na výchovu tří dětí sama matka Anna. Již od dětsví byly patrné Bennettovo vlohy k umění. První hudební inspirace čerpal od Luise Armstronga či Binga Crosbyho, kteří v té době plnili rozhlasová vysílání. Po absolvování střední školy Bennett narukoval do armády a prošel druhou světovou válkou. To pro něj bylo záminkou k vystupování s armádní kapelou.

První Bennettovo oficiální vystoupení v nočním klubu se datuje k roku 1946 kdy vystupoval v podniku Shangri-la. Skutečný přelom v jeho kariéře se ale uskutečnil o tři roky později. Během Bennettovo vystoupení v klubu Green Village v New Yorku, si jeho talentu všiml  slavný komik a moderátor Bob Hope. Vyzval Tonyho ke společnému vystoupení v televizi a velká kariéra mohla začít.

Tony Bennett, působí ve světě šoubyznysu více než šedesátpět let. Prodal miliony desek, obdržel sedmnáct cen Grammy (včetně ceny za celoživotní dílo), sedm cen Emmy, má hvězdu na slavném Hollywoodském chodníku slávy, je držitelem nejcennější a nejprestižnější ceny jazzové hudby NEA Jazz Master, která mu byla udělena v roce 2006. Mezi Bennettovy největší hity patří písně I Left My Heart in San Francisco, I Wanna Be Around, The Good Live, Who Can I Turn To a mnoho dalších. Šarmatní zpěvák s neuvěřitelně přirozeným projevem se stal jednou z největších ikon americké kultury a je považován za zlaté dědictví Spojených států.

Vstupenky na koncert jsou již v prodeji v síti Ticketportal. Nenechte si ujít jednu z posledních příležitostí, kdy si poslechnout tuto hudební legendu na vlastní uši.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!