Než začne Zlínský filmový festival, sledujte filmy na kolejích - v Kinematovlaku!

Než začne Zlínský filmový festival, sledujte filmy na kolejích - v Kinematovlaku!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Slavný Kinematovlak vyráží na svou letošní pouť ve čtvrtek 15. 5. 2014 v 10 hodin z vlakového nádraží Mladá Boleslav. Po projektu 17. Minisalon – Filmové klapky 2014, jehož program započal již v březnu, je Kinematovlak další předzvěstí blížícího se 54. ročníku ZFF. Kinematovlak je společným projektem Zlín Film Festivalu a společností České dráhy a ČD Cargo. Jeho základní myšlenka spočívá v uspořádání festivalových filmových projekcí pro nejmenší publikum v řadě obcí a měst, mnohdy Zlínu velmi vzdálených. Zlín Film Festival se tak prezentuje na mnoha místech a prostřednictvím pohádek udělá radost mnoha dětem v několika krajích České republiky, letos dokonce krátce i v Polsku.

Zahajovací ceremoniály 54. ZFF 2014 proběhnou v pátek 30. 5. Slavnostní zahájení pro děti tradičně v 10 hodin dopoledne, slavnostní zahájení pro dospělé ve 20 hodin. Oba ceremoniály se uskuteční v svatostánku zlínské filmařiny – baťovském Velkém kině na náměstí Práce. První oficialitou festivalu vůči veřejnosti však bude zahajovací tisková konference – proběhne rovněž v pátek 30. 5., a to v 9 hodin v Malém sále Kongresového centra Zlín.Závěrečný ceremoniál – tzv. Galavečer je naplánován na středu 4. 6. Jako obvykle jej bude snímat.

Zahajovacím filmem ZFF pro dětské diváky (ceremoniál 30. 5. v 10 hodin) bude brazilský film Taina - Amazonská legenda režisérky Rosane Svartman z roku 2013. Osobní účast režisérky i představitelky hlavní dětské role Wiranu Tembe! Podrobnosti ve zvláštní TZ!

Zahajovacím filmem ZFF pro dospělé diváky (ceremoniál 30. 5. ve 20 hodin) bude polský snímek Být jako Kazimierz Deyna. Přítomna bude režisérka Anna Wieczur-Bluszcz i herci Gabriela Muskała a Marcin Korcz, představitelé hlavních rolí.Česká televize. Vysílán BUDE přímým přenosem na ČT2! Moderuje Roman Vojtek!

Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež pro rok 2014 udělí ZFF hudebnímu skladateli populární i filmové hudby panu Jaroslavu Uhlířovi.

Od letošního 54. ročníku ZFF bude Mezinárodní odborná porota pro hraný film udělovat Cenu města Zlína za nejlepší dětský herecký výkon v kategorii hraného filmu pro děti a Cenu Miloše Macourka za nejlepší mládežnický herecký výkon v kategorii hraného filmu pro mládež. Chodník slávy dětských filmových hvězd. Dlouhodobý partner ZFF v oblasti charitativních projektů – Nadační fond Kapka naděje odhalí na 54. ZFF 2014, konkrétně v úterý 3. června od 15 hodin, na chodníku slávy hvězdy Magdě Reifové a Michalovi Suchánkovi. Grand Prix za celoživotní přínos animovanému filmu udělí ZFF panu Tadeuszi Wilkoszovi.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!