Rozjíždí se divadelní přehlídka Valašské křoví

Rozjíždí se divadelní přehlídka Valašské křoví

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nenápadné moravské městěčko Slavičín hostí tento týden postupovou přehlídku neprofesionálních divadelních souborů Valašské křoví. Ačkoli oficiální program začal již ve středu 12. března, mnoho báječného na vás čeká v následujících dnech, protože festival končí až v neděli šestnáctého.

Dnes večer od 20.00 například stíháte hořkou komedii finského dramatika Bengta Ahlforse Paní plukovníková, kde hlavní roli hraje urna s popelem a láhev aquavitu.

Páteční dopoledne nabídne program pro děti. Nezávislá scéna Semtamfór představí Pohádky do kapsy – v 8.30 a v 10.00 hodin. Odpolední šňůru zábavy rozjede ve 13.30 třebíčská Ampulka s dílem Jean-Luc Lemoinea (Ne)lež. Přijďte se podívat, jak to dopadá, když si ženich vybere svědka, kterého nevěsta nesnáší, a načerpat zkušenosti do budoucna. Ve 16.00 hodiny přijde ke slovu další francouzský autor. Divadelní spolek Mimochodem z Ledče nad Sázavou letos přijede s komedií Alaina Reyaud-Fourtona Monsieur Amédée. Poklidný život penzionovaného profesora francouzštiny znenadání „zničí“ setkání s peripatetičkou Katiou. Že nevíte, kdo je to peripatetička? Napovím, že to slovo pochází ze školy starého filosofa Aristotela... Plány na večer si také nedělejte a zůstaňte s divadelníky dlouho do noci, třeba na představení Dlouhý štědrý večer nebo Jessie a Morgiana.

To byla jen ochutnávka z toho, co vás čeká v nejbližších hodinách, kompletní program naleznete zde: http://www.semtamfor.cz/images/posters/poster_57f1abbbe26f8bf296b46986258737d08aa3922f.pdf

Ještě připomenu, že vstupné na festival činí 60,- Kč za představení (vstupenky k dostání na místě). Pro nadšence je připravena permanentka, kterou získáte ve slavičínském infocentru. Její cena je 300,- Kč.

Divadlo SemTamFór pořádá od roku 2003 přehlídku amatérkých divadelních souborů s názvem „Valašské Křoví“. Festival zakořenil a v roce 2004 se jej povedlo povýšit na krajskou postupovou přehlídku s výběrem pro Divadelní PIKNIK Volyně a Mladou scénu Ústí nad Orlicí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Kulturní dům Slavičín nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kulturní dům Slavičín

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!