Kino Bio Oko se mezi 13. a 16. březnem ponoří do hlubokého vesmíru. Ovládne ho festival sci-fi filmů Future Gate

Kino Bio Oko se mezi 13. a 16. březnem ponoří do hlubokého vesmíru. Ovládne ho festival sci-fi filmů Future Gate

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražské kino Bio Oko mezi 13. a 16. březnem hostí první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. Fanoušci se mohou těšit na řadu filmových novinek i legend oblíbeného filmového žánru. Festival nabídne celkem 7 filmů, mezi nimi například kritiky ceněný snímek Europa Report, japonské animé Ghost in the Shell 2.0 od Mamoru Oshii, nebo kultovní dílo Stanleho Kubricka 2001: Vesmírná odysea.

Pokud vás lákají neprobádané hlubiny vesmíru nebo rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva, festival Future Gate by vám rozhodně neměl uniknout.

Na jaké filmy se můžete v rámci festivalu těšit?

Festival Future Gate bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 13. března 2014 projekcí amerického snímku Europa Report, který přiblíží, jak by mohl vypadat život na Europě, šestém měsíci planety Jupiter.

Páteční program festivalu nabídne hned dva zajímavé tituly – švédskou parodii na filmy o superhrdinech Kenny Begins a první díl dnes již kultovní sci-fi série Vetřelec z roku 1979 v hlavní roli se Sigourney Weaver pod režijní taktovkou Ridleyho Scotta.

Příznivci žánru anime si přijdou na své v sobotu díky snímku Ghost in the Shell 2.0, legendě japonských animovaných filmů režiséra Mamoru Oshii. Post hlavního večerního obsadily hororové Poslední dny na Marsu s Lievem Schreiberem v roli člena vědecké expedice, svádějícího krutý boj s neznámou životní formou.

Neděle nadchne milovníky noční oblohy a objevování neznáma v nekonečném vesmíru. Program otevře japonský akční snímek Space Battleship Yamato a festival bude zakončen slavným filmem Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea.

Více o festivalu na www.futuregate.cz

V předstihu lze již také zakoupit lístky v pokladně kina Bio Oko nebo online na http://www.biooko.net/cz. Vstupné na jeden film je 100 Kč, permanentky v omezeném počtu na všech 7 projekcí jsou v prodeji za 400 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Bio Oko

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!