V melounovém cukru

V melounovém cukru

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V melounovém cukru se skutky dály a naplňovaly, jako se můj život děje a naplňuje v melounovém cukru.

Divadelní soubor Q10 je plný mladých, nadějných a talentovaných tváří, které vzešly z Divadla Jesličky v Hradci Králové. Od roku 2009 jsou pod vedením zkušeného herce Divadla DRAK Filipa Humla Krále a za tu poměrně krátkou dobu stihli nastudovat tyto velmi kvalitní divadelní kusy: Obsese, Mnoho povyku pro nic, Večer tříkrálový aneb cokoli chcete a V melounovém cukru. V nejbližší době by měla světlo světa spatřit hra O velikém draku.

Právě hru V melounovém cukru můžete shlédnout tento pátek 14. února na studiové scéně Divadla DRAK. Sám soubor o hře píše toto: „Představte si, že stojíte v řece. Nedaleko vás stojí půvabné městečko Jámor a všude okolo vás plují pstruzi. Představte si, že čas běží pozpátku, nebo že se úplně zastavil. Představte si, že plyne kolem vás podobně jako pstruzi, nebo mosty. Těch je tu plno. Ovšem nemusí to být mosty, které znáte. Stejně tak řekou může být téměř cokoliv. Představte si svět, ve kterém tygři zpívají a ve kterém se vyrábí whisky ze zapomenutých věcí. Představte si, že se v takovém světě nacházíte. Můžete zjistit, že věci jsou často ve skutečnosti jinak, než jak se zdají, že krása může být ošklivá, strach může přinášet radost a že cukr vůbec nemusí být sladký.

Hra V melounovém cukru rozhodně neslouží k odreagování, naopak nutí Vás zamýšlet se nad osudy hrdinů a nad smyslem textu obecně. Co se nám vlastně autor snaží sdělit? Je to pohádka? Je to kritika společnosti? Je to horor? A co je to vlastně Jámor?

Představení začíná v 19.30 hodin, vstupné činí 60,- Kč pro studenty po předložení platného průkazu, 80,- Kč pro dospělé bez slevy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Drak

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!