Judas Priest, Godzilla x Kong a Velikonoce. Týdenní tipy od 25. do 31. března

Judas Priest, Godzilla x Kong a Velikonoce. Týdenní tipy od 25. do 31. března 

Tento týden bude hlavně o nadílce - a to nejen velikonoční, ale také hudební! Nechte se unést třeba energií legendárních Judas Priest, zažijte rockovou vášeň na festivalu Rockové Velikonoce a sledujte epický filmový souboj Godzilla x Kong. Pro milovníky klidnějších tónů zahraje Tom Odell a ve Švandově divadle se setkají Štyrský, Toyen a Heisler. A nesmíme zapomenout ani na tradiční velikonoční akce spolu s přivítáním sezóny hradů a zámků. Inspirujte se našimi kulturními tipy!

Judas Priest

Letošní Velikonoce budou ve znamení metalu. Na Velký pátek totiž pražská O2 arena přivítá heavy metalovou skupinu Judas Priest z anglického Birminghamu. Legendární skupina to za více než 50 let na scéně dotáhla až do Rokenrolové síně slávy, přesto ale neusnula na vavřínech. Letos se Judas Priest vydávají na celosvětové turné, a to i se svou nově vydanou deskou Invincible Shield. Poslechněte si jejich energickou show naživo již 29. března.

Rockové Velikonoce

Rockový nářez nás bude provázet dál. A ovládne i velikonoční sobotu 30. března. Tradiční festival Rockové Velikonoce každý rok přitáhne do Králík u Nového Bydžova oblíbené kapely české rockové scény. Letos se fanoušci mohou těšit na kapely Harlej, Traktor, Trautenberk, Krucipüsk, Doga, Alkehol a Morčata na útěku.

Godzilla x Kong: Nové imperium

Připravte se také na další epickou bitvu mezi ještěrem a opicí! Filmový Monsterverse navazuje na Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě. Hrozbě, která ohrožuje jejich existenci, ale také tu naši.

Tom Odell

Než se pustíme do rockového a metalového nářezu i epického souboje bájných monster, rozněžní české publikum písničkář Tom Odell. Zpěvák a klavírista se vydá na největší turné své kariéry a v pražském Foru Karlín se zastaví již 28. března.

Štyrský/Toyen/Heisler

Tři výrazné osobnosti předválečné avantgardy. Malířka Toyen skrývá mladého básníka židovského původu Jindřicha Heislera ve své garsonce v Krásově ulici na Žižkově. Je jediným básníkem současné mladé generace, kterého uznává dlouholetý blízký přítel Toyen – výtvarník Jindřich Štyrský. Ten je však už delší dobu vážně nemocný a tuší, že o čas v tzv. budoucnosti bojuje i on.

Tam venku je tma, oni sevřeni v malém prostoru jedné koupelny a v sobě příliš mnoho vzpomínek, plánů, imaginace i prolínání… Komorní hra Štyrský/Toyen/Heisler míří na prkna Švandova divadla v podání Anežky Šťastné, Jacoba Erftemeijera a Marka Kristiána Hochmana.

Foto: Švandovo divadlo

Leoš Mareš První turné

Emoce, nevšednost a kožich. Tři slova, která na prahu milénia vyjadřovala vystupování Leoše Mareše. Populární moderátor, producent, zpěvák a bavič dál pokračuje ve svém Prvním turné napříč republikou. Tento týden zamíří do Karlových Varů a Ostravy. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream.

Velikonoce 2024

O Rockových Velikonocích jsme již mluvili. Ale to, co hlavně velikonoční svátky přinesou, jsou hlavně tradice, jarmarky, gastro a samozřejmě také otevřené hrady a zámky, jejichž sezóna bude oficiálně zahájena právě na Zelený čtvrtek 28. března.

Vydat se tak můžete na velikonoční festival na zámek Dětenice, za tradičními řemesly na hrad Helfštýn, za pohádkou na zámek Žirovnice, na hraběcí Velikonoce hradu Bítov, vajíčka můžete hledat v zámeckém parku Kačiny, nebo můžete zavítat na jarmark na hradě Křivoklát. Mimochodem na hrad Křivoklát bude vypraven také speciální rychlík. Další velikonoční akce najdete tady.

Foto: Velikonoční Food Festival Dětenice

Danilo Pérez & John Patitucci & Adam Cruz

V rámci koncertní série Jazz Meets World si již v pondělí 25. března můžete přijít do Novoměstské radnice v Praze poslechnout jednu z nejklasičtějších jazzových formací v podání tří mistrů svých nástrojů.

Pianista Danilo Pérez, kontrabasista John Patitucci a bubeník Adam Cruz spojí své individuální kvality, aby zazářili v telepatické souhře. Trio Pérez, Patitucci a Cruz jsou totiž nejen velcí profesionálové, ale také dlouholetí a dokonale sehraní přátelé.

Matrix & Futurebound

Tento týden bude čas také na drum and bass party. V královéhradeckém klubu MOOD zahraje 30. března známá DJská dvojice Matrix & Futurebound. Ti příští rok oslaví již 20. výročí svého fungování a byly to opravdu hudebně plodné dvě dekády. Na svém kontě mají desítky vydaných tracků a stovky odehraných vystoupení po celém světě.

Sdílená blízkost

Vydat se můžete také do Libčic nad Vltavou do Arto.to galerie v Uhelném mlýně. Od konce ledna zde máte možnost vidět skupinovou výstavu Sdílená blízkost, která představuje práce studentek a studentů ateliéru Intermédií 1 Mileny Dopitové z AVU. Čas máte už jen do 13. dubna.

Zdroj: Arto.to galerie

Úvodní foto: Godzilla x Kong

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!