Oscary 2024: Oceněné filmové hity, které si pustíte v obýváku

Oscary 2024: Oceněné filmové hity, které si pustíte v obýváku 

Máte oscarové filmy? A mohli bychom je vidět? Proč ne! A klidně z pohodlí vašeho gauče. Streamovací platformy už před ceremoniálem nabízí vybrané oceňované hity.

Oppenheimer

 

Jak se zrodil otec atomové bomby? Projekt Manhattan byl jedním z klíčových momentů druhé světové války. Rozhodující převahu získávají Američané hlavně díky práci astrofyzika J. Roberta Oppenheimera. Ničitel světů se tak stává spasitelem a nositelem konce hrůzného konfliktu. Každý čin ale má své následky,

Barbie

 

Jen růžová to může být. Režisérka Greta Gerwig přišla s originálním pohledem na feminismus zabalený do krabičky od Mattela. Kdo by nechtěl žít v Zemi Barbie a být dokonalou bytostí bez poskvrny? Když se však fikce střetne s realitou, i nejslavnější panenka na světě má existenciální krizi. Ještě, že existuje i Ken.

Zabijáci rozkvetlého měsíce

 

Osedžové těží z vlastnictví území s ropovou zlatou žílou. A tak je zlý bílý muž chce do jednoho vyvraždit a získat bohatství pro sebe. Nešťastná úmrtí se šíří jako plevel a vše ukazuje na to, že jen tak neskončí. V dalším veledíle Martina Scorseseho excelují Lily Gladstone, Leonardo DiCaprio a Robert De Niro.

Maestro

 

Miloval hudbu, miloval svou Felicii, ale miloval i vše, co komplikovalo život. Za zvuku nádherných árií se Bradley Cooper ztrácí v očích Carey Mulligan a spolu s ní kráčí po cestě za úspěchy. K tomu přidejte několikaminutovou scénu s nejen umělcem, ale především dirigentem Bernsteinem a filmový trhák je na světě.

Americká fikce

 

Frustrovaný spisovatel se pokusí po svém zatočit se stereotypy častujícími takzvanou černošskou zábavu. Napíše proto román sobě vlastní. Kromě odvety společnosti nachází i pravé jádro pokrytectví. Hlavní roli Theloniouse 'Monka' Ellisonsiho si střihnul skvělý Jeffrey Wright.

Nyad

 

Diana Nyad má velký sen. Jeho start se nachází na Kubě a naplnění na Floridě. Co Diana dělá? Je výjimečná plavkyně a desítky kilometrů chce absolvovat bez jakékoliv ochrany před samotným oceánem a jeho obyvateli.To vše navíc v šedesáti letech. Dokáže tělo zvládnout takovou zátěž? Ano, pokud vás trénuje Jodie Foster.

Rustin

 
       Powered by     JustWatch  

Jeden z pochodů, který změnil tvář Ameriky. Aktivista Bayard Rustin na začátku šedesátých let svolává pochod na hlavní město USA. Během něho bojuje za občanská práva, zastavení násilí a menšiny. Pro mnohé je inspirací, ale svou činností si rovněž maluje na záda terč, do kterého se strefují všichni rasisté a homofobové.

Mezi živly

 

Stačí malá jiskra, aby se představa o světě změnila od základů. Dvojice Disney a Pixar animacemi rozhýbala své živly a připomněla, proč patří mezi naprostou špičku. Famózní příběh uchvátí nejen děti, ale i dospělé a otevírá možnosti pohledu na žití a elementy kolem každého z nás.

Spider-Man: Napříč paralelními světy

 

Miles Morales je zpět. Pokračování Spider-Mana je rozhodně jeden z nejlepších animáků loňského roku a navazuje na úspěch šest let staré a oscarové jedničky. V druhém díle se hlavní hrdina znovu potkává s Gwen Stacy, aby s ní procestoval multiverzem plným hrdinů, jako je on sám. Zaplete se do realit podobně jako do pavoučích sítí? A uchová si statut hrdiny za každou cenu?

Sněžné bratrstvo

 

Po havárii letadla se v srdci And pokouší přežít 16 rugbystů. V nehostinném a nepřístupném místě na planetě se musí spolehnout jeden na druhého. A pokud bude třeba, udělají vše, aby se vrátili domů. Životní epilog ještě není na místě a záchrana může být za rohem. Let 571 ještě není odsouzen ke kompletní zkáze.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!