Filmové a seriálové tipy, týden #4: Famózní Chudáčci, muž z klece i druhý Kinomixer

Filmové a seriálové tipy, týden #4: Famózní Chudáčci, muž z klece i druhý Kinomixer 

Žena s duší dítěte, muž s myšlením lva i bombardér proti Německu. A to nezapomínáme ani na druhý Kinomixer či Griseldu na koksu. Jaké tipy čtvrtého kinotýdne vás zaujmou?

Chudáčci

Málem zemřela, ale šílený vědec ji přivedl zpět k životu a vtiskl jí duši dítěte. V nejnovějším komediálním spektáklu režiséra Yorgose Lanthimose (Favoritka, Humr) mladá žena znovu prochází dospíváním bez jakéhokoliv filtru či přetvářky. Společnost jí dělá kombinace viktoriánských a futuristických kulis, otec-bůh a proutník Duncan Wedderburn. Chudáčci s Emmou Stone, Willemem Dafoem nebo Markem Ruffalem jsou nominováni na 11 Oscarů.

Vládcové nebes

 

Apple TV+ přichází s válečným dramatem. Devítidílná série sleduje muže v utajení vysoko nad nepřátelskými jednotkami během druhé světové války. V bombardéru známém jako "Létající pevnost" bojují s nekončícími letkami německých vojáků. V titulních rolích se objevuje Barry Keoghan (Batman, Saltburn) a Austin Butler (Elvis).

Karlos

Pro MMA neznalé je asi nejvýraznější postavou zápasu v Česku. Karlos Vémola nyní své rvačky a život představuje v celovečerním dokumentu Michala Samira a Šimona Šafránka. Snímek nabídne unikátní archivní záběry i zápasníkův příběh mimo křepčící davy a ringu. Lvi žerou první, hlásá motto filmu Karlos. Naplní se to i v kině?

Griselda

 

Griselda Blanco je matka tří malých synů. Kolumbijské noci ale mění za Miami, kde se brzy stane kmotrou kokainového podsvětí. Drogové impérium se rozrůstá a Griselda upevňuje svou pozici jako nemilosrdná vražedkyně, která se pro bílý prášek a peníze nezalekne ničeho. V šestidílné sérii na Netflixu se v kokainovou královnu mafie proměnila herečka Sofia Vergara (Taková moderní rodinka).

Future Gate: Kinomixer

Začíná druhý ročník žánrového festivalu KINOMIXER. V pražském kině Bio Oko v rámci prodlouženého víkendu nabídne horory, fantasy i ohromující sci-fi. Minifestival od tvůrců populárního Future Gate odstartují snímky Generace Zombies a přehlídka krátkých filmů od iShorts. Kompletní program najdete na webu festivalu zde.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!