Duna, Joker a Chudáčci. Podívejte se na nejočekávanější filmy roku 2024

Duna, Joker a Chudáčci. Podívejte se na nejočekávanější filmy roku 2024 

Rok 2023 je už za námi a kromě bilancování také zvědavě vyhlížíme, co nás v tomto roce čeká. A rozhodně bude o co stát - mezi nejočekávanějšími filmovými novinkami budou velkolepé návraty i vzrušující sci-fi novinky. Pojďme se na některé z nich podívat!

Ferrari

Životopisné drama o Enzu Ferrarim s Adamem Driverem a Penélope Cruz v hlavních rolích má za sebou slibnou prosincovou premiéru v Americe a do českých kin zamířil 4. ledna. Ve filmu se vracíme za Enzou do roku 1957, kdy se tento bývalý automobilový závodník ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky.

Chudáčci

Ještě než se stihl představit českým divákům, již s sebou nese hned několikero ocenění, včetně čerstvě ukořistěného Zlatého glóbu za nejlepší film v kategorii komedie. Od režiséra Yorgose Lanthimose přichází příběh o Belle Baxter, mladé ženě, kterou se podařilo geniálním vědcem Dr. Godwinem Baxterem přivést zpět k životu. Bella touží po poznání a hladoví po zkušenostech, a tak uteče s Duncanem Wedderburnem, mazaným a zhýralým právníkem, do víru dobrodružství napříč kontinenty a na cestu sebeobjevování a sexuálního osvobození. V hlavní roli se představila Emma Stone, taktéž čerstvá držitelka Zlatého glóbu.

Duna: Část druhá

Kultovní sci-fi dílo Duna má konečně své pokračování. Druhý díl této epické ságy totiž měl vstoupit do kin již v listopadu 2023, ovšem kvůli velké stávce herců a scénáristů v Hollywoodu musel být odložen. Fanoušci si tak musejí počkat už jen do konce února 2024. V druhém díle se Paul Atreides (Timothée Chalamet) spojí s Chani (Zendaya) a Fremeny, vydá se na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu, a pokusí se zabránit hrozivé budoucnosti, kterou viděl ve svých vizích.

Rivalové

Zendaya se mimochodem objeví také v dalším odloženém premiérovém filmu. Ve snímku Rivalové si zahraje nadějnou mladou tenistku Tashu, do které se zamilují dva mladí sportovci Art (Mike Faist) a Patrick (Josh O’Connor). Čas nakonec vezme teenagerovské vzplanutí i slibnou kariéru Tashy, která se později stala manželkou a trenérkou právě Arta. Jednou se ale zase všichni setkají - rivalové v lásce i v tenise. Jak to celé dopadne?

Deadpool 3

Komiksový hrdina s tím nejčernějším smyslem pro humor si získal srdce fanoušků, a tak i oni se těší na v pořadí již třetí pokračování tohoto podivného dobrodružství. V roli Deadpoola se znovu vrací Ryan Reynolds a tentokrát s sebou přivede na filmové plátno další velkou komiksovou hvězdu - dostaví se osobně Wolverine. Hugh Jackman se sice nechal slyšet, že po Logan: Wolverine z roku 2017 s touto legendární rolí nadobro skončil, nyní se ale vrací právě v třetím Deadpoolovi. O zápletce nám toho filmaři zatím moc neřekli, a tak si budeme muset počkat až do července.

Joker: Folie à deux

Uhrančivý Joker v podání Joaquina Phoenixe v roce 2019 ovládl kina. Vhled do pomatené mysli jednoho šílence ještě než se přerodil v legendárního antihrdinu měl být jednorázovým projektem. Ten ovšem svého času získal nejvíce nominací na Oscara v dějinách komiksových filmů a Phoenix si odnesl sošku za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Mimochodem Joaquin Phoenix je v pořadí druhý herec, který vyhrál Oscara za roli komiksového Jokera. Prvním byl Heath Ledger za svou roli Jokera ve filmu Temný Rytíř z roku 2008. Divácký zájem po sólo projektu Jokera byl velký, a tak je tu druhé pokračování tohoto temného příběhu. Tentokrát k sobě bude mít Phoenix parťačku - Lady Gagu, která se zhostí role Harley Quinn.

Tiché místo: První den

Jak se svět ponořil do ticha, aby přežil. Skvělá dvojice Emily Blunt a John Krasinski nám před pár lety poprvé ukázali, jaké to je snažit se přežít ve světě terorizovaném vetřelci s mimořádně vyvinutým sluchem. Prequel Tiché místo: První den nás nyní zavede do doby před mimozemskou apokalypsou. V hlavních rolích se objeví Lupita Nyong’o a Joseph Quinn.

Alien: Romulus

A letos se na filmová plátna vrátí i jedna hororová legenda. Nového Vetřelce se po Ridley Scottovi ujal Fede Alvarez, který avizoval, že se ve snímku hodlá vrátit ke kořenům. Alien: Romulus je zatím pracovní název a z děje víme pouze to, že diváky zavede na vzdálený svět, kde se skupina mladých hrdinů dostane do střetu s monstrem, jenž děsí celý vesmír. Když vše dobře půjde, dočkáme se ho v létě tohoto roku.

Kaskadér

A teď tu máme jeden plnokrevný akční film se špetkou komedie, kterému vévodí Ryan Gosling v hlavní roli okouzlujícího kaskadéra Colta Seaverse. Ten už během své nebezpečné práce zažil ledacos, například se nechával zapálit a shazovat z výšek, normálka. A aby nechyběla i trocha toho romantického jiskření, máme tu Coltovu bývalou přítelkyni Jody Moreno (Emily Blunt), která připravuje drahý hollywoodský akčňák. Jenže je tu problém - hlavní hvězda chystaného filmu Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) se najednou ztratí. A pokud je někdo, kdo hereckou hvězdu může vypátrat, tak je to právě Colt. A tak se Colt velmi neochotně vydá na pátrací akci, aniž by tušil, že právě proti sobě poštval gang nebezpečných zabijáků…

Království Planeta opic

Režisér Wes Ball přichází s čerstvým a strhujícím příběhem z Planety opic, který se odehrává několik generací v budoucnosti od vlády lidoopa Cézara. V té době jsou opice na planetě dominantním živočišným druhem a lidé musejí přežívat v úkrytech. Zatímco nový opičí tyran Proximus Caesar (Kevin Durand) buduje své království, mladý lidoop Noa (Owen Teague) se se ženou Mae (Freya Allan) vydává na cestu za svobodou. Během ní se Noa musí vyrovnat s minulostí a učinit náročná rozhodnutí, která budou mít zásadní vliv na budoucnost opic i lidí.

Co se do výběru nevešlo?

Zajímavých filmů slibuje rok 2024 mnohem více. Těšit se můžete na další díl Ságy Šíleného Maxe, nové Transformery a Krotitele duchů, marvelovky Madam Web a Lovec Kraven, pokračování dojemného animovaného filmu V hlavě 2, životopisný film Jeden život o Nicholasi Wintonovi v hlavní roli s Anthony Hopkinsem a z minulosti povstanou také Gladiator a Beetlejuice. Určitě bude na co se těšit!

Úvodní foto: Joker: Folie à deux

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!