Sportovní týden zdarma, Ze života Čapka a Ragnarock. Týdenní tipy od 25. do 31. prosince

Sportovní týden zdarma, Ze života Čapka a Ragnarock. Týdenní tipy od 25. do 31. prosince 

Před sebou máme vánoční svátky a završení roku 2023. Vychutnejte si tyto chvíle podle vašich preferencí. Nabízíme vám pár kulturních tipů, které vám mohou zpříjemnit poslední prosincový týden.

Týden sportu zdarma

Jít si zacvičit, zaplavat si, zahrát si squash, nebo vylézt na horolezeckou stěnu a ještě k tomu zcela zdarma! Hlavní město Praha připravuje již tradičně vánoční dárek v podobě Týdne sportu zdarma. Mezi Pražany velmi oblíbená akce proběhne ve dnech od 25. do 31. prosince.

Obyvatelé hlavního města tak opět mají možnost jít si zdarma zasportovat a vyzkoušet si nejrůznější sportovní disciplíny jako například badminton, softball, bouldering, nebo třeba minigolf. Pro lepší orientaci přikládáme přehled všech sportovišť.

Méďovy Vánoce

Sněhové vločky, vůně Vánoc a třpytivá světýlka zaplaví vánoční městečko, kam se vypraví malá Mariann, aby tam objevila neuvěřitelné tajemství: plyšový medvídek na poličce stánku právě pohnul hlavou! Mariann hned padl do oka, a tak si pod stromeček nepřeje nic jiného, než toto živé plyšové zvířátko. Méďa má však jiné plány, sní totiž o bohatém majiteli, který ho bude rozmazlovat. Když však Méďu odvedou do staré dřevárny, jeho nový nejlepší přítel, ježek Žužu, mu pomůže uvědomit si, na čem v životě opravdu záleží. Premiéra se v českých kinech odehraje 28. prosince.

Ze života Čapka

Divadlo Na Jezerce uvádí hru o Karlu Čapkovi, kterou pro Jezerku napsal Petr Vacek a sám se znovu po úspěchu inscenace Saturnin ujal režie. Novinka s názvem Ze života Čapka je spojením osudových životních událostí Karla Čapka a jeho děl, které Vacek prolíná nenásilně, s citem a laskavým humorem. Inscenace se uskuteční 28. prosince.

POPs: Xmas show LIVE (Best Of 80' & 90' Hits)

Tradiční povánoční a zároveň předsilvestrovský koncert skupiny POPs se uskuteční 29. prosince v plzeňském klubu Buena Vista Club. Jako vždy se můžete těšit na největší pecky i pár novinek ze světového popu 80. a 90. let. Nebude chybět Michael Jackson, George Michael, Madonna, Simply Red, Phil Collins, Depeche Mode a mnoho dalších. Detailní informace a rozpis cenových hladin vstupenek naleznete na těchto stránkách.

Foto: POPs: Xmas show LIVE

Pragasón

Hudební skupina zaměřená na autentickou prezentaci tradiční kubánské hudby v České republice. Hudební styly jako mambo, chachachá, son, bolero a danzón. Inspirací pro první písně byly skladby „Candela“ a „20 años“ od skupiny Buena Vista Social Club, která byla na konci minulého století velmi populární po celém světě. Pragasón roztančí Jazz Dock 30. prosince.

Silvestrovské ladění ve Vinařství Klučov

Jak se rozloučit s letošním rokem? Třeba návštěvou českobrodského rodinného vinařství Klučov. Nachází se v oblasti, kde se víno pěstovalo už za Karla IV., protože tam má vinná réva perfektní podmínky, což se promítá do svěží chutě vín. Během silvestrovského ladění, tedy v neděli 31. prosince, můžete ochutnat 14 vzorků vín různých cukernatostí kdykoliv mezi 14.00 až 20.00. Za kvalitním vínem nemusíte jezdit jenom na Moravu, ale také do středních Čech. Posezení ve vinotékách či sklípcích místních vinařů najdete v Mělníku, v Kutné Hoře, u Slaného i na Karlštejně.

Ragnarock

RockOpera Praha je jediné české divadlo, které se zaměřuje na autorské rockové opery. Zakládá si na propracované rockové hudbě, jež neosloví jen ortodoxní vyznavače žánru, akrobatické vizuální show, velkých hlasech a obdivuhodných instrumentálních výkonech na scéně přítomné kapely. Slavnostní koncertní premiéra nové opery Pavly Forest a Milana Steigerwalda pod názvem Ragnarock se uskuteční 31. prosince v 19.00.

 

Foto: csfd.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!