Silvestrovské ladění ve Vinařství Klučov u Českého Brodu

Silvestrovské ladění ve Vinařství Klučov u Českého Brodu

Adresa:

Klučov, Český Brod, Klučov 44

Termín: 31.12.2023
Vstupné:

zdarma

31prosinec neděle 14:00

Žánr: ostatní akceSilvestr víno procházka degustace


Jak se rozloučit s letošním rokem? Třeba návštěvou českobrodského rodinného vinařství Klučov. Nachází se v oblasti, kde se víno pěstovalo už za Karla IV., protože tam má vinná réva perfektní podmínky, což se promítá do svěží chutě vín. Během silvestrovského ladění, tedy v neděli 31. prosince, můžete ochutnat 14 vzorků vín různých cukernatostí kdykoliv mezi 14:00 až 20:00. Za kvalitním vínem nemusíte jezdit jenom na Moravu, ale také do středních Čech. Posezení ve vinotékách či sklípcích místních vinařů najdete v Mělníku, v Kutné Hoře, u Slaného i na Karlštejně.

A také u Českého Brodu ve Vinařství Klučov, za nímž stojí manželé Klára a Pavel Šinkovi. Pavel pochází z vinařské rodiny z jižní Moravy, Klára z Vysočiny z gastronomické rodiny, což vyústilo k vysázení vinic kolem Klučova v roce 2017. Kraj kolem Českého Brodu poskytuje podobné podmínky, jako jsou na Moravě. Původně byla v plánu jedna vinice s Veltlínským zeleným, ale postupně vysadili celkem 5,4ha vinic na 3 polohách. Rostou tam i další odrůdy: Müller Thurgau, Rulandské modré a Sauvignon. Všechny byly zapsány do seznamu viničních tratí České Republiky, produkují tak jakostní vína. „Z Rulandského modrého jsme částečně udělali červené víno, které bude zhruba 1 rok ležet na dubovém sudu. Druhou část jsme vyrobili jako lehké růžové. Má jemnou barvu, téměř jako claret, suché, plné chuti. Sauvignon nás obdaroval plným, suchým vínem s výraznými tóny černého rybízu s dotekem kopřiv,“ popisují majitelé plody své práce.

Kdo bude chtít strávit Silvestr příjemnou procházkou vinohrady a degustací kvalitních středočeských vín z Vinařství Klučov, zastavte se u nich poslední den v roce (31.12.) kdykoliv od 14:00 do 20:00. K dispozici bude také „svařák“ nebo punč. Občerstvení je zajištěno.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

30květen čtvrtek 18:00

30květen čtvrtek 18:00