Filmové a seriálové tipy, týden #46: Finále Koruny, prequel Hunger Games i animovaný Scott Pilgrim

Filmové a seriálové tipy, týden #46: Finále Koruny, prequel Hunger Games i animovaný Scott Pilgrim 

Animovaná stálice i remake kultovního Scotta Pilgrima, závěr úspěšné Koruny nebo další příběh z Panemu. Kterému fiktivnímu světu otevřete své dveře?

Trollové 3

Anna Kendrick, Justin Timberlake a další se vrací ve třetím pokračování animované filmové série Trollové. Princezna Poppy se čím dál více sbližuje s kamarádem Větvíkem a postupně přichází na jeho barvitou minulost. Co byla chlapecká skupina BroZone a co s ní má Větvík společného? Kreslení hrdinové se vydají za dalším dobrodružstvím, tentokrát budou zachraňovat hudební talent, který po kapkách mizí ze zajatého přítele.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

Katniss Everdeen je hudba budoucnosti. Začínají teprve desáté Hladové hry a osmnáctiletý Coriolanus Snow, budoucí prezident Panemu, čeká na svůj moment. Vrcholu však musí dosáhnout tréninkem největšího outsidera z vyvolených bojovníků, dívky Lucy Gray. Snow musí zvolit mezi dodržováním pravidel nebo následování vlastního instinktu a citů. Snímek je další adaptací knihy spisovatelky Suzanne Collins. Její prequel předchází trilogii Hunger Games, v jehož filmovém ztvárnění zářila herečka Jennifer Lawrence.

Julia - S2

 

Jak vypadal televizní průkopník všech kuchařských show, které vídáme na obrazovkách? Ještě než byl MasterChef, poutala pozornost kuchařská celebrita Julia Child. Díky seriálu Francouzský šéfkuchař si podmanila celý svět. Už druhá sezóna seriálu Julia sleduje nejen pohled na její umění, ale také na měnící se dějiny ve Spojených státech od feminismu po ženská hnutí i západní kulturu obecně. Pořad v Česku nabízí platforma HBO Max.

Koruna - S6

 

Koruna jde do finále. Pohled do kuchyně britské monarchie končí šestou řadou, která přiblíží devadesátá léta a přelom milénia nejen v Buckinghamském paláci. Diváci uvidí tragickou smrt princezny Diany, seznámení prince Williama s Kate nebo královnino jubileum na trůně. Koruna patří mezi nejúspěšnější seriály Netflixu. Získal řadu cen včetně Zlatých glóbů nebo televizních Emmy. Videotéka díky úspěchu série chystá podobné projekty, například seriál o životě J. F. Kennedyho.

Scott Pilgrim jde na věc

 

Scott Pilgrim sní o Ramoně Flowers. Aby ji však získal, musí se postavit sedmi expřítelům v epické bitvě o životní lásku. Kultovní film Edgara Wrighta dostává svou animovanou verzi a s ní se vrací i herci v titulních rolích. Postavám tak propůjčili své hlasy Michael Cera, Anna Kendrick, Mary Elizabeth Winstead, Brie Larson, Aubrey Plaza, Alison Pill a další.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!