Vojtěch Dyk s kapelou D.Y.K. roztančil i zpomalil podruhé vyprodanou Lucernu

Vojtěch Dyk s kapelou D.Y.K. roztančil i zpomalil podruhé vyprodanou Lucernu 

Z černých stěn v prostorách Lucerny Music Baru vykouzlil Vojtěch Dyk a jeho neodlučitelná skupina D.Y.K. barevnou a energickou show. Nechyběl smích, ani chvíle zpomalení a uvědomění.

Po nedělním koncertu se v Praze na tom samém místě uskutečnil ještě jeden, taktéž vyprodaný, koncert Vojtěcha Dyka a kapely D.Y.K. Po 20.00 začal dunět Lucerna Music Bar pískánám a pokřiky nedočkavých fanoušků zpěváka a kapely, ale také samotného jazzu, funku, soulu. 

Vojtěch Dyk přivítal návštěvníky energickou písní, do které se zapojila celá Lucerna, když zvučně hláskovala písmena kapely. V barvách se nesly také ostatní písně jako například novinka Duhömö a písně z alba D.Y.K., které vzniklo ve zpěvákově oblíbeném New Yorku. Nechyběly energické hity jako Phone Song a Mr. Beat obohacené tradičním Dykovým vtipkováním.

Večer ovšem nebyl pouze o vnější viditelné nekonečné energii Dyka a skupiny D.Y.K., ale také o té vnitřní energii a pozastavení se. Došlo na plno dojemných, momentů - sám zpěvák řekl, že se rád dojímá. Během večera se tak připomnělo jméno zesnulého literárního historika, spisovatele a především otce Dyka Radka Pytlíka, jemuž věnoval věnoval píseň napsanou přímo pro něj. Toto nebylo jediné věnování během celého vystoupení, píseň Here I Am putovala směrem na balkon za herečkou Tatianou Dykovou. V pomalém duchu se nesla i píseň You Don't Who I Am.

Závěr celé show měl dvojí vyvrcholení. V první části se otřásala celá Lucerna v základech včetně performerů na stagi. V té druhé zazněla pronikavá skladba Šumavský otčenáš končící rozloučením se "Dobrou noc".

Vojtěch Dyk tak skrze hudbu promítá svým příznivcům svoji osobnost, kterou lze alespoň zčásti lehce vypozorovat. Nekonečné, barevné a energické užívání si života s nadhledem vyvážené uvědomělým zpomalením a vnímáním hloubky a přesahu lidského života plného emocí.

Turné V Přítomnosti má do konce roku na seznamu zastávky v Hradci Králové (27. listopadu), v Krnově (17. prosince) a v Olomouci (18. prosince). Vstupenky k dostání v síti Ticketstream.

Foto: Facebook Dyk

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!