Filmové a seriálové tipy, týden #43: Očekávaní Bratři, animovaný Oscar Wilde i farmaceutický start-up

Filmové a seriálové tipy, týden #43: Očekávaní Bratři, animovaný Oscar Wilde i farmaceutický start-up 

Čachry s léky, celosvětově známé strašidlo anebo pronásledovaní Mašíni. Zajdete v týdnu do kina anebo najdete svůj nový oblíbený pořad z pohodlí domova ve vaší videotéce?

Bratři

Josef a Ctirad Mašínovi se potatili a po vzoru hrdiny protinacistického odboje jdou vstříc režimu se zbraní v ruce. Jejich odbojová skupina je sice účinná, ale ohrožuje bezpečnost jejich blízkých. Komunisté mají všeho dost a zahajují masivní hon na čarodějnice. Cílem není nikdo jiný než prchající bratři. Režie snímku mapujícího emotivní historické události se ujal vzdálený příbuzný Josefa Mašína staršího Tomáš Mašín.

Strašidlo cantervillské

Sir Simon de Canterville má se strašením útrum. Staletí dobré zábavy pokazí americká rodina, která se do sídla Canterville Chase nastěhuje. Kouzla a čáry přestávají působit, a tak musí strašidelný šlechtic improvizovat. Jedno je jasné, nový majitelé musí co nejdřív pryč. Animovaná verze povídky Oscara Wildea nabízí řadu vynikajících herců, kteří v originále propůjčili postavám své hlasy. Nechybí mezi nimi Toby Jones, Hugh Laurie, Imelda Staunton, Stephen Fry nebo Miranda Hart.

Obchodníci s bolestí

 

Potřebujete zlepšit své živobytí? Není nic snazšího než parazitovat na lidské bolesti a utrpení. Emily Blunt se v novém filmu Davida Yatese v nouzi zaplétá do obřího farmaceutického kolotoče, který ždímá peníze ze zoufalých lidí. Nutně potřebovala práci, Chris Evans ale přišel se svou verzí Danajského daru. A kolotoč už se zastavit nedá. Kromě dvou hlavních hvězd se ve filmu Obchodníci s bolestí objeví také Catherine O'Hara, Andy Garcia nebo Jay Duplass.

American Horror Stories S3

 

Volné pokračování seriálu Ryana Murphyho American Horror Story přichází už s třetí řadou. Tvůrci tentokrát snížili počet epizod na čtyři a budou znovu nabízet inovativní pojetí hororových příběhů. Halloween, nebo také Huluween, jak ho na základě mateřské televizní stanice přektřili, může začít. Diváci se mohou těšit na řadu zajímavých hostujících herců, ale také velmi dobře známé tváře z původního seriálu. V Česku sérii uvidí na Disney+.

Extraktoři

 

Televize Nova a její videotéka Voyo představuje tým zpravodajské služby, který má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Plejáda hvězd tuzemského rybníčku Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai a další jsou připraveni vyrazit do akce, kde uplatní svůj kulturní a politický přehled či bystrý úsudek v celkem šesti epizodách. Špionážní thriller nabídne také zajímavé, exotické lokace a příběhy inspirované skutečnými událostmi.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!