Disney100, Fall Out Boy a DiCaprio. Týdenní tipy od 16. do 22. října

Disney100, Fall Out Boy a DiCaprio. Týdenní tipy od 16. do 22. října 

Tento týden do kin přijíždí Zabijáci rozkvetlého měsíce s Leonardem DiCapriem, v Praze poprvé zahrají Fall Out Boy, proběhnou také oslavy 100. výročí Walta Disneyho, ochutnávky na Čokofestu, Botanická zahrada v Troji bude obsazena dýněmi a zamířit se dá také na festival Road Movie do Plzně. Inspirujte se našimi kulturními tipy!

Disney100 v Praze

Velkolepá oslava 100. výročí slavné hudby ze studia Walta Disneyho proběhne 16. října v pražské O2 areně. Spolu s Hollywood Sound Orchestra, pěveckým sborem a zahraničními solisty vystoupí také Monika Absolonová, Míša Tomešová a Jan Bendig.

Během vystoupení zazní nejznámější melodie z filmů a seriálů Marvel, Star Wars, Piráti z Karibiku, hudba ze světa studia Pixar a samozřejmě hity z nejslavnějších disneyovek Frozen, Kráska a zvíře, Encanto, Lví král, a mnoha dalších. Na ohromné obrazovce přitom budou v průběhu celé show promítány ty nejkrásnější záběry a multimediální projekce ze zmíněných filmů, pohádek a seriálů.

Fall Out Boy v Praze

Fall Out Boy přivezou 18. října do Prahy nové album, osvědčené hity i skvělý support. Fall Out Boy spolu sice hrají přes dvacet let, přesto se do Prahy poprvé podívají až letos. Skupina představí své největší hity (Thnks fr th Mmrs, Centuries…) i chystané osmé studiové album. Že půjde o velkolepý večer, stvrzují i pečlivě vybraní předskokani, těmi jsou Lyndsey Gunnulfsen vystupující pod pseudonymem PVRIS, a Joe Mulherin, lépe známý pod jménem nothing,nowhere.

Lakomec

Divadlo na Vinohradech premiérově představí jednu z nejslavnějších komedií největšího klasika francouzského komediálního jeviště. Vdovec Harpagon žije ve svém domě obklopen rodinou a služebnictvem, ovšem šťastný není. Jeho jedinou touhu a vášeň představují peníze. A přestože je bohatý (nebo možná právě proto), je také neuvěřitelně lakomý, a celou jeho existenci ovládá především strach, aby o své peníze nepřišel. Jednoho dne se jeho největší obava naplní a milovaná kasička zmizí. Kdo ji ukradl? V hlavní roli se představí Aleš Procházka.

Mezinárodní filmový festival Road Movie

Připravte se, bude to velká filmová jízda: za 4 dny – 21 zemí. V Plzni se už pošesté uskuteční Mezinárodní filmový festival Road Movie, který promítne 39 filmů, z nichž většina se v Plzni představí v české premiéře.

Příběhy o dobrodružných výpravách, odvážných krocích do neznáma a nečekaných cestách, které mění lidské osudy, zaplní kulturní prostor DEPO2015 od 18. do 21. října 2023. Hlavní soutěž doplní retrospektivní projekce z 35mm filmového pásu, diskuze s tvůrci a koncerty.

Zabijáci rozkvetlého měsíce

Indiánský kmen Osedžů patřil ve dvacátých letech minulého století k celosvětově nejbohatším komunitám. Měli to štěstí, že na jejich půdě byla objevena ropa. A tak Osedžové vlastnili obrovské domy, krásná auta a bělošské sloužící. To ovšem velmi nelibě nesla část bělošského obyvatelstva. Když začne narůstat počet zdánlivě náhodných úmrtí Osedžů, připoutá to pozornost agenta Thomase Whitea (Jesse Plemons) z úřadu pro vyšetřování.

A na pozadí toho všeho rozkvétá láska - mezi Mollie Burkartovou (Lily Gladstone), která patří k těm šťastným majitelkám indiánské půdy nasycené ropou, a válečným veteránem Ernestem Burkhartem (Leonardo DiCaprio), jehož strýc (Robert De Niro) patří k nejváženějším mužům celého kraje. Je ovšem tato milostná jiskra opravdová, anebo je to jen dobrý kalkul, jak se dostat ještě k většímu bohatství? Jak dlouho dokáže Mollie přežít?

Čokofest

Milovníci čokolády slyšte! Fantastická čokoláda na vás čeká v Praze od 20. do 22. října v Galerii Harfa. Populární Čokofest nabídne různé čokolády a cukrovinky, ale také vás přiučí i vaření s čokoládou. A samozřejmě nebude chybět doprovodný program - třeba hudební vystoupení, ochutnávky, a přijde i nejznámější balonkář Tomáš Okurek, který vytvoří s dětmi zvířátka z balónků.

Dýně

Podzim s sebou přináší velkou proměnu přírody a spoustu barev a už tradičně je časem dýní a dalších podzimních plodů. Venkovní expozice botanické zahrady budou od 13. do 31. října zdobit různorodé plody dýní pestrých a zářivých barev, které vnesou pozitivní energii i do deštivých a mlhavých dní. Dýňová aranžmá budou tentokrát inspirována Asií, asijskou kulturou a přírodou.

Výstavu bude tradičně provázet i bohatý tvořivý program - tento víkend 21. a 22. října si užijete Dýňové hrátky. Celou výstavu uzavřou 31. října oslavy Halloweenu a večerní lampionový průvod zahradou.

Úvodní foto: Zabijáci rozkvetlého měsíce ©Apple TV+

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!