SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na výstavu Dark Places

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na výstavu Dark Places 

V galerijním prostoru revitalizovaného brownfieldu bývalých šroubáren vystavuje fotografka Kristýna Erbenová cyklus nočních fotografií. Můžete se zapojit do soutěže o volný vstup!

Výstava Dark Places je citlivou lyrickou reportáží novodobé poutnice, která se ve své vnitřní mladé síle nedokázala vejít do limitů jisté malosti a omezenosti českého teritoria, a zvolila tak cestu krajinou jiného kontinentu jako cíl k objevení své vnitřní jedinečné podstaty a síly.

Po absolutoriu na Institutu tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě se Kristýna Erbenová stala novodobou poutnicí a ve svém díle vychází ze zkušeností nabytých při opakovaných pobytech v Austrálii, kde již strávila více než šest let. Ve své tvorbě odkazuje na rodný Kolín, jenž je proslulý modernistickou fotografickou tradicí díky světově uznávaným osobnostem, jakými byli Jaromír Funke, Josef Sudek či Eugen Wiškovský.

Pro výstavu Dark Places připravil Jaromír Typlt ve spolupráci se skladatelem a zvukovým designérem Janem Trojanem nahrávky básnických fragmentů, které vstupují do dialogu s vystavenými fotografiemi v podobě samostatného „pásma“ slov a slovních útržků obohacujícího dojmy návštěvníků výstavy o další rozměr. Minutové sekvence čteného textu se neočekávaně ozývají z různých míst galerijního prostoru, který je paralelou k osamělosti v noční divočině, a mohou v divákovi vyvolat procítěnou emoci.

Výstava je součástí areálu Uhelného mlýna. Galerie je otevřena každý víkend od 14:00 do 18:00. Návštěva ve všední dny je možná pouze po objednání předem. 

Ve hře jsou 2x dvě vstupenky. Stačí odpovědět na soutěžní otázku. 

Soutěžní otázka zní: 

Na kterou část dne se zaměřují fotografie Kristýně Erbenové?

a) na den

b) na noc

c) na oboje

Napovědu naleznete zde.

Správnou odpověď na soutěžní otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište ARTO.TO). Výherce vyhlásíme 25. října. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Kristýna Erbenová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Arto.to galerie v Uhelném mlýně nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!