Pražské akce zadarmo. Od festivalů, přes muzeum, Senát až po Harryho Pottera a skupinové cvičení

Pražské akce zadarmo. Od festivalů, přes muzeum, Senát až po Harryho Pottera a skupinové cvičení 

Kam za zábavou v Praze zdarma? Podzim nabízí hned několik možností, kde kvalitně strávit volný čas a přitom neutratit ani korunu!

Den otevřených dveří Národního muzea

Návštěvu  objektů Národního muzea si lze vychutnat v sobotu 28. října 2023 v rámci Dnu vzniku samostatného Československého státu. Pokud tento den volný vstup propásnete, netřeba zoufat. Otevřené dveře Národního muzea se budou opakovat 17. listopadu 2023 a to v rámci oslav Dnu boje za svobodu a demokracii. Volný vstup se v tyto dny vztahuje také na všechny doprovodné akce. Pokud objekt Národního muzea není v daný den otevřen, vstup do něj neplatí, doporučujeme tedy podívat se na otevírací dobu objektů zde.

Foto: archiv Národní muzeum

Signal Festival

Populární Signal Festival je opět tady a letos bude probíhat od čtvrtka 12. října do neděle 15. října 2023 každý den od 19.00 do 0.00. Kde se letos projekce Signal Festivalu promítají, se dozvíte v oficiální mapě festivalu. Deset instalací, tři satelitní instalace a doprovodný program Signal Talks světelného festivalu je stále zdarma bez potřebné vstupenky. Na další projekce v rámci festivalu je třeba zakoupit si vstupenku, přičemž děti do 6 let a ZTP mají vstupné zdarma.

Harry Potter Westfield Chodov

Pro fanoušky Harryho Pottera máme skvělý tip s trváním od 25. září do 22. října 2023. Těšit se můžete na repliku vlaku Bradavický expres, projít Hagridovou chatrčí a vyzkoušet si slavnou hru famfrpál, vyfotografovat se kouzelnými bytostmi ukrytými ve stromech nebo si v kvízu prověřit své znalosti o světě kouzelníka Harryho Pottera. Pro návštěvu tohoto světa kouzel je potřeba předložit účtenku nad 500 Kč z obchodního centra Westfield Chodov, která nebude stará více než 3 dny. Poté je možno vstoupit tak na instalaci „Vydejte se do Bradavic“ a užít si tak plný zážitek ze světa čar a kouzel. Pro děti do 13 let je dovoleno navštívit atrakci pouze s doprovodem rodičů.

Festival delikátních chutí

8. října 2023 se můžete těšit na rozmanitost kuchyní z různých koutů světa od oblíbených cizokrajných pochoutek až po doposud málo známé pokrmy. Jedinečná příležitost vyzkoušet chutě kuchyní například z Peru, Indie, Mexika, mnoha oblastí Asie, ale i nám bližších evropských zemí jako například Rakouska, Francie nebo Itálie. Festival probíhá od 10.00 do 18.00 v prostoru interiéru Novoměstské radnice, nádvoří v přilehlé části parku na Karlově náměstí.

Foto: archiv Novoměstská radnice Praha

Havelské posvícení

Městská část Prahy 16 nabízí ve dnech 14. a 15. října 2023 tradiční posvícenskou slavnost. Před radotínskou radnicí na náměstí sv. Petra a Pavla bude zahájen od 10.30 hodin kulturní program. Během těchto víkendových dnů je připraven bohatý program pro malé i dospělé návštěvníky. Můžete se těšit na hudební vystoupení kapely Yo Yo Band, Ivan Hlas Trio, Abba World Revival nebo německá kapela Village ‘n‘ Town. Pro děti jsou připravena pohádková představení v prostorách divadel Studna, Liberta a Kasperle. K dispozici budou také další dětské, zájmové, vzdělávací a volnočasové organizace a spolky. Občerstvení a výrobky tradičních řemesel nabídne téměř stovka stánků, které budou rámovat celý festival.

Foto: Fotogalerie Praha 16

Skupinové cvičení venku

Kam za společným pohybem v Praze? V Centrálním parku Stodůlky je možno zúčastnit se skupinového cvičení. Vyzkoušejte si tolik lekcí, kolik chcete. Cvičení probíhá od 3. května do 31. prosince roku 2025. Přijďte si vyzkoušet cvičení venku zdarma a bez závazků na celý týden. Vybírat si můžete z lekcí pro úplné začátečníky, středně pokročilé, lekcí pro děti, seniory a také možnost vyzkoušet si i osobní trénink. Na skupinové cvičení či osobní trénink je nutno přihlásit se předem.

Foto: Fotogalerie Praha 13

Den otevřených dveří Senátu

Při příležitosti státního svátku 28. října se otvírají prostory pro veřejnost Senátu Parlamentu ČR. Ve Valdštenském paláci je možné prohlédnout si na vlastní oči historické prostory, mezi něž patří Hlavní sál, Rytířská síň, Audienční síň, Mytologická chodba nebo Jednací sál. V Kolovratském paláci můžete  nahlédnout do Zeleného a Růžového salonku. Den otevřených dveří zahrnuje také vstup do Valdštejnské zahrady. Sídlo Senátu je otevřeno od 9.00 do 16.00 (poslední vstup možný v 15.30). Vstup do sídla Senátu bude umožněn pouze příchozím s příručními zavazadly.

Foto: archiv Senát PČR

Foto: archiv Signal Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!