Filmové a seriálové tipy, týden #39: Desáté Saw či Be2Can, Stvořitel a nadopovaní mutanti ze světa The Boys

Filmové a seriálové tipy, týden #39: Desáté Saw či Be2Can, Stvořitel a nadopovaní mutanti ze světa The Boys  

S aktuálním přehledem kinotýdne slavíme jubilea. Kulatiny slaví skládankový vrah i přehlídka filmů z největších filmových festivalů na světě. Nechybí ani umělá inteligence či lehce přestřelený doping.

Sax X

John Kramer je mrtvý, ať žije John Kramer. Jeden z nejslavnějších filmových tyranů s tváří Tobina Bella je zpět. Saw X nabízí nevyřčenou kapitolu jeho života mezi událostmi prvního a druhého dílu. Jigsawova nejosobnější hra začíná zoufalou snahou najít zázračný lék na rakovinu. V momentě, kdy skládankový vrah přijde na to, že celá mise je podvod, uchyluje se k tomu, co umí nejlépe. Obrací kartu vzhůru nohama a užívá si každou past do posledního zoufalého výkřiku. Zdravím čtenáři, je čas si zahrát hru?

Stvořitel

Bývalý agent speciálních jednotek Joshua má nelehký úkol. Ve světě budoucnosti a nepředstavitelných technologií musí najít a zneškodnit Stvořitele. Tajuplného architekta pokročilé umělé inteligence, který údajně disponuje zbraní, která zničí lidstvo a svět přihraje do rukou digitálních entit. Jak ale bojovat s tak vyvinutou formou myšlení a co když se srdce problému skrývá v nevinné malé duši? Joshuu si ve snímku Stvořitel zahrál John David Washington, o hudbu se postaral fenomenální Hans Zimmer.

Flora a syn

 

Hudba léčí. To vi i svobodná matka Flora, která bojuje se vzdorovitým pubertálním synem Maxem. Její snahu podpoří jedna stará kytara a hudebník ve městě andělů, který nachází harmonii v jejím životě. Stačí jen zapnout laptop a online lekce drnkání může začít. Za režií a scénářem se schovává John Carney, duchovní otec skvělé hudební jednohubky Sing Street. V hlavních rolích se na platformě Apple TV+ představí Eve Hewson a Joseph Gordon-Levitt.

Gen V

 

Banda neboli The Boys je seriálový fenomén, který provokativně zbláznil nejen fanoušky videotéky Prime Video. Ta nyní ze světa potrhlých antihrdinů nabízí Generaci V, tedy superhrdiny, kteří jako vůbec první těží z mocné látky V. Superschopnosti si zkoušejí v rámci výuky a soutěží o nejlepší umístění ve škole. Bude to nekontrolovaný chaos nebo se pobijí navzájem?

Be2Can

Festivalová přehlídka z Berlína, Benátek či Cannes Be2Can oslaví dekádu výrazných, inovativních a provokativních filmů, které díky zájmu diváků stále může přinášet do českých a slovenských kin. Uvede 9 premiérových titulů a 3 reprízové. Zahajovacím filmem je stejně jako v Cannes Jeanne du Barry – Králova milenka. Honosný snímek o francouzské dvorské politice v kulisách Versailles ovládne ve svém návratu na filmová plátna Johnny Depp jako Ludvík XV. Festivla se odehraje mezi 4. a 11. říjnem a do programu ho zařadí jednosálová kina i multiplex.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!