Festival v Karlových Varech, Beats For Love, letní scéna Divadla na Jezerce.Týdenní tipy od 3. do 9. července

Festival v Karlových Varech, Beats For Love, letní scéna Divadla na Jezerce.Týdenní tipy od 3. do 9. července 

První červencový týden je tu! Vychutnat si spolu s ním můžete Mezinárodní filmový festival ve Varech, letní scénu Divadla na Jezerce, podívat se na snímky v rámci letních kin, nebo načerpat energii skrze hudbu na dvou letních festivalech jako jsou Beats For Love či Vysočina Fest.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

V pořadí již 57. ročník KVIFF v malebném prostředí lázeňské kolonády je od 30. června v plném proudu. V žánrově i stylově rozmanitém výběru Hlavní soutěže se protnou snímky jak uznávaných tvůrců, kteří nabrali předchozí zkušenosti na festivalech jako Cannes, Berlinale nebo Sundance, tak i mimořádně talentovaných debutantů. Soutěžní sekce Proxima, která debutovala na loňském ročníku, nabízí i letos prostor filmařům čekajícím na objevení stejně jako renomovaným autorům hledajícím nové směry své tvorby. V sekci Zvláštní uvedení, nesoutěžní části hlavní programu, Karlovarský festival uvede osm premiér celovečerních děl domácích i zahraničních autorů. Slavnostní zakončení festivalu proběhne 8. července. V našem článku najdete tipy na uváděné filmy.

Letní scéna Divadlo Na Jezerce

Od 4. července do 24. srpna můžete zažít nezapomenutelný divadelní zážitek pod širým nebem na Chodovské tvrzi a na nádvoří zámku v Dobřichovicích, kam zamíří osvědčené komedie Divadla Na Jezerce. Chybět nebudou hity jako Manželské vraždění, Takový žertík, Pánský klub či Občan první jakosti. Poprvé se pod širým nebem představí i novinka Mnoho povyku pro lajk. Koncem července se pak ansábl dále vydá do Brna na Kraví Horu a v srpnu vystoupí v Plané nad Lužnicí.

Beats For Love

Největší hudební festival v České a Slovenské republice se uskuteční od 5. do 8. července. Na začátku července vystoupí v industriálním areálu Dolní Vítkovice kromě legendárního Tiësta také majitel jednoho z největších EDM vydavatelství Revealed Recordings Robbert van de Corput, kterého všichni fanoušci taneční hudby znají jako Hardwella. Na hlavní pódium festivalu – Love stage – se po roce vrací anglický DJ a producent Sub Focus

Na Techno stage pak zamíří například Klaudia Gawlas z Německa a Gary Beck ze Skotska. Future stage ovládne Maddix, který intenzivně spolupracuje s potvrzeným Hardwellem a Ilanem Bluestonem, jehož booking se povedl po více než 5 letech. Do Ostravy se vrací po 7 letech světové jméno hardcore scény – Angerfist z Nizozemska a festival se dočká i house star z Velké Británie – Eats Everything. Na začátku července dále vystoupí i Metrik a rakouský Mefjus na Drum & Bass stage či Tomawok a legendární Top Cat na Reggae 2 Jungle stage.

Prague Summer Nights Festival Orchestra

Přijďte 9. července do krásného prostředí Dvořákovy síně v pražském Rudolfinu a nechte se okouzlit hudbou Antonína Dvořáka, Wolfganga Amadea Mozarta a Jeana Sibeliuse v podání mladých hudebních talentů z celého světa! Prague Summer Nights Festival Orchestra je složen z mladých umělců z celého světa. K nim se připojuje sbor Yale Alumni Chorus na společném provedení Dvořákova oblíbeného Te Deum.

Vysočina fest

Tradiční jihlavský festival se v roce 2023 uskuteční od 6. do 8. července. Na třech stagích se vystřídají během tří festivalových dní například No Name, Chinaski, Smack One, Mňága a Žďorp, Yzomandias, Michal Hrůza, Rybičky 48, Calin, Viktor Sheen, Olympic, Jelen, MIG 21, Poetika, Sima, 58G a mnoho dalších interpretů. Čeká na vás také plno gastra, vodní dýmka, salsa či barber shop.

Letní kino

Tento týden nabízejí dokonce dvě letní kina vynikající a oceňované snímky. Letní kino Kinská promítne 8. července satirickou komedii o společenských rolích a opojné síle moci Trojuhelník smutku. V ten samý den Letní kino u Keplera promítne snímek Osm hor o přerodu chlapců v muže, hodnotě přátelství a hledání smyslu života v tichu spektakulárních Alp či Himálaje. A den před tím zde můžete zhlédnout také film Krásné bytosti, který vypráví s poetickým citem i syrovostí o vztazích, které mohou trvat věčně a pomáhají nás formovat v těch nejdůležitějších chvílích, o krutosti i něze, které se rodí na magické hranici mezi dětstvím a dospělostí.

Den fotbalu Polička

Již tradiční dvoudenní festival spojený s fotbalovým turnajem se uskuteční 7. až 8. července! Vystoupí například Škwor, No Name, Mirai, Pokáč, Viktor Sheen a další. Na Ticketstream stále probíhá prodej dvoudenních vstupenek, samostatných vstupenek i možnost zakoupení si VIP kempu a backstage.

Foto: archiv Beats For Love

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!