Shakespeare, Hvězdné léto a Indiana Jones. Týdenní tipy od 26. června do 2. července

Shakespeare, Hvězdné léto a Indiana Jones. Týdenní tipy od 26. června do 2. července 

Tento týden si nenechte ujít hudební, ale i divadelní festivalové zážitky! Začíná Hvězdné léto pod Žižkovskou televizní věží i Shakespearovské slavnosti. Nenechte si ujít ani Jatka Fest, Zlatou tretru v Ostravě nebo pokračující Prague Open Air. A do kin míří dobrodruh Indiana Jones! Sledujte naše týdenní tipy!

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží

Od června do září se prostor pod Žižkovskou televizní věží změní v originální divadelní scénu. Další ročník Hvězdného léta pod žižkovskou věží se opírá o repertoár pořádajícího Divadla Kalich.

Hvězdné léto započne 26. června inscenací Můj nejlepší kamarád, 27. června se diváci mohou těšit na Carmen Y Carmen. Na 28. června je přichystáno i premiérové představení Za dveřmi kanceláří s Terezou Kostkovou, Alešem Hámou, Václavem Koptou, Simonou Vrbickou a Jiřím Vojtou. Nouze nebude ani o hudbu - již 30. června zahraje pod věží Tomáš Klus.

Festival KoresponDance

Mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance vstupuje do svého 11. ročníku. Největší site-specific přehlídka současného pohybové umění v České republice uvádí každoročně v letním období prestižní české i zahraniční umělce v tematickém prostoru v Praze a o několik dnů později na své hlavní základně ve Žďáru nad Sázavou.

Pražská část KoresponDance letos zavítá 27. června do CAMP – Centra architektury a městského plánování a poté se přesune do Žďáru nad Sázavou, kde se ve dnech 13. až 16. července uskuteční jeho hlavní část. Svou interdisciplinaritu letos projeví skrze téma Architektura a krajina.

Letní shakespearovské slavnosti

Shakespearovské slavnosti se vrací do třech největších měst v České republice. Od 27. června divadelní slavnosti startují v Praze a to premiérově s komedií Jak se vám líbí. 

Ale na Shakespearovských slavnostech mají své místo i úspěšné premiéry předchozích let. Určitě se tak kromě Hamleta setkáme i s krutovládcem Macbethem, magickou komedií Bouře, Zimní pohádkou nebo Veselými paničkami windsorskými. Vrací se také Prague Shakespeare Company, tentokráte s novinkou v angličtině – Romeo and Juliet. Během července pak Shakespearovské slavnosti poputují do Brna a Ostravy.

Prague Open Air

Prague Open Air je již v plném proudu. Letošní ročník se kromě Ledáren usídlí nově také na Občanské plovárně. Ta se nachází v zahradách s nádherným výhledem na Vltavu v samotném centru Prahy na Malé Straně.

Tento týden čeká na fanoušky Pokáč (28. června), Mňága a Žďorp (29. června) a Sofian Medjmedj (30. června) - a to na Ledárnách. Během celého léta se dále pod širým nebem vystřídají David Koller, Monkey Business, The Cinematic Orchestra, Aneta Langerová, Mig 21, J.A.R., Xindl X a další.

Indiana Jones a nástroj osudu

 

Ikonický Indiana Jones je znovu tady. Harrison Ford naposledy ztvární roli pohotového a rafinovaného archeologa v napínavém dobrodružství, které diváky zavede do roku 1969. To už se Indiana Jones coby uznávaný profesor chystá pověsit své řemeslo definitivně na hřebík.

Situace se ale změní ve chvíli, kdy jej navštíví kmotřenka Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge), se kterou nebyl dlouhé roky v kontaktu. Ta pátrá po vzácném artefaktu, který její otec před lety svěřil právě Indymu – po nechvalně proslulém Archimédově disku, zařízení, které údajně dokáže vyhledávat trhliny v čase. Helena nástroj ukradne a opouští Spojené státy, aby cenný artefakt co nejvýhodněji zpeněžila. Indy nemá jinou možnost než se za ní vydat. Opráší proto svůj typický klobouk a koženou bundu a vydá se znovu na cesty.

Jatka Fest

V krásném prostředí pacovského zámku se od 29. června do 1. července koná Jatka Fest. Tato zámecká lokalita dodává festivalu neopakovatelnou atmosféru.

Letošní ročník festivalu nabídne celou řadu neuvěřitelných vystoupení, která zahrnují kapely jako jsou Lucie, Čechomor, Kandráčovci, Wohnout, Pokáč, UDG, Pekař, Peshata, Jakub Děkan, Totální Nasazení, Voxel, Sám sebou, Tlustá Berta a Prync Hector. Festival nabídne nejen fantastickou hudbu, ale také bohatý doprovodný program pro děti, který zahrnuje například skákací hrad, malování na obličej a různé soutěže.

Zlatá tretra Ostrava

Největší atletický zážitek roku 2023 v Česku – to je Zlatá tretra Ostrava. Proto se 27. června do Ostravy sjede elita světové atletiky. Nejlepší atleti planety budou bojovat o body a limity pro nadcházející mistrovství světa. A vydají ze sebe všechno.

Zlatá tretra Ostrava se koná od roku 1961. Posledních 20 let je atletickým mítinkem proslaveném v celém světě. Patří k několika málo držitelům prestižního světového ocenění World Athletics Heritage. Jen několik měst na světě je zařazeno do nejvyšší kategorie prestižního seriálu World Athletics Tour Gold. Ostrava je mezi nimi.

Jiřina Hankeová: Nonverbální komunikace

Galerie Středočeského kraje otevírá výstavu fotografky, malířky a básnířky Jiřiny Hankeové. Expozice s názvem Nonverbální komunikace představuje jeden z autorčiných nejosobnějších fotografických cyklů z nelehkého životního období.

Ve své tvorbě vychází z přemítavého pozorování skutečnosti kolem sebe a v sobě samé. Výstava se koná v prostoru U knihovny od 25. června do 10. září. Vernisáž se koná 24. června.

Zdroj: GASK

Baltimore Symphony Youth Orchestra v Rudolfinum

Přijďte si poslechnout skladby Gershwina, Bernsteina a Dvořáka v podání mladých amerických hudebních talentů do krásného prostředí Dvořákovy síně v Rudolfinu. Baltimore Symphony Youth Orchestra představuje předprofesionální orchestr pro studenty, který vede Jonathan Rush, zástupce dirigenta Baltimore Symphony Orchestra. Baltimore Symphony Youth Orchestra zahrají 1. července.

O vstupenky na koncert si mimochodem můžete s námi zasoutěžit - čas je jen do 28. června!

Úvodní foto: zdroj Facebook Letní shakespearovské slavnosti

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!