Houslový mistr David Garrett přiveze své umění na zámek Slavkov u Brna

Houslový mistr David Garrett přiveze své umění na zámek Slavkov u Brna 

Houslový virtuos s rockovou duší. David Garrett přiveze svou show na zámek Slavkov 11. srpna 2023. A znovu bude bořit hranice mezi klasikou a popem.

David Garrett je německý houslista, který se proslavil svou schopností spojovat klasickou hudbu s populárními žánry. Je skutečným houslovým mágem - dokáže totiž zahrát 13 tónů za sekundu, a tak byl v letech 2008 - 2010 držitelem Guinnessova rekordu jako nejrychlejší houslista světa. I díky tomu je David Garrett často přirovnáván k Paganinimu, kterého mimochodem také ztvárnil v autobiografického filmu Ďáblův houslista (Paganini: The Devil's Violinist) režiséra Bernarda Roseho.

David Garrett hrál na housle již jako čtyřletý a vždy byl považován za zázračné dítě. Již o rok později získal první velkou cenu a jako sedmiletý začal studovat na konzervatoři. V deseti letech byl David na pódiu s největšími mezinárodními orchestry.

Studoval v Londýně a v New Yorku, který znamenal v jeho tvorbě velký průlom. Právě v New Yorku začal experimentovat s žánrem crossover, ve kterém se pojí virtuózní houslová tvorba a současná populární hudba. Jeho alba obsahují jak jeho vlastní skladby, tak cover verze známých hitů od Nirvany, Michaela Jacksona, Metalliky nebo Led Zeppelin.

Garrett je držitelem 25 zlatých a 17 platinových ocenění a jeho alba se prodávají po celém světě. Po úspěšném turné Alive – my Soundtrack v roce 2022 otevírá David Garrett novou kapitolu s příznačným názvem Iconic. Album je inspirováno legendárními houslisty, jejichž díla Garretta nadchla už jako dítě. Hudbu od Bacha, Schumanna, Dvořáka a mnoha dalších zpracoval David spolu s orchestrem Francka van der Heijdena pro housle, kytaru a orchestr.

Jednou ze zastávek jeho nového turné je i Slavkov u Brna. David Garrett zde bude poprvé koncertovat za účasti kytary, baskytary a 21členného orchestru. Koncert se odehraje 11. srpna 2023 v zahradách Zámku Slavkov. K dokonalému uměleckému zážitku ve Slavkově přispěje také kapela Fragile. Vstupenky pořídíte v síti Ticketstream.

Foto: Facebook David Garrett

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Zámek Slavkov - Austerlitz nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!