Levitace, Chlapi sobě, Film Fest NARUBY a Superheroes. Týdenní tipy od 5. do 11. června

Levitace, Chlapi sobě, Film Fest NARUBY a Superheroes. Týdenní tipy od 5. do 11. června 

První červnový týden nás vítá divadlem, tancem, Film Festem NARUBY, jižanskou hudbou a barevnou sarkastickou výstavou. Jelikož pomalu započala i sezóna letních hudebních festivalů, máme pro vás pár tipů na některé z nich.

Jsme muzikál!

Již po šestnácté se uskuteční Divadelní léto pod plzeňským nebem. Festival odstartuje 6. června představení Jsme muzikál! s hity muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla pod vedením Lumíra Olšovského. Kompletní program najdete na webu.

Foto: Jsme muzikál!

TANEC PRAHA

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA se letos odehraje již po pětatřicáté. Program jubilejního ročníku ozdobí hvězdy světového formátu. Poprvé se festivalu zúčastní slavný vlámský choreograf Jan Martens, jehož práce sklízí na mezinárodní velké ovace. A po deseti letech se na TANEC PRAHA vrátí belgický soubor Peeping Tom. Pražská část festivalu se uskuteční od  7. do 27. června. Turné českých i zahraničních produkcí v různých termínech zamíří také do více než 20 měst a obcí po celém Česku. Součástí festivalu bude také program Open Air a Family Friendly.

Foto: TANEC PRAHA

Levitace

Pražská Galerie Villa Pellé připravuje rozsáhlou výstavu aktuální tvorby předního českého malíře Lubomíra Typlta, absolventa prestižní Kunstakademie v Düsseldorfu, jehož obrazy jsou charakteristické silně kontrastní barevností i sarkastickým humorem. Soubor obrazů a objektů z let 2021–2023 nese název Levitace a skládá se z několika samostatných okruhů, z nichž každý se zabývá jedním námětem – absurdními metastroji, dívkami levitujícími nad propastí nebo křičícími miminy. Výstava veřejnosti dosud nepředstavených prací Lubomíra Typlta, který je známý také jako textař kultovní kapely WWW Neurobeat, bude veřejnosti přístupná od 7. června do 13. srpna. Doplní ji publikace i bohatý doprovodný program.

Foto: Tomáš Souček

Chlapi sobě

Ke kulatinám si úspěšná divadelní přehlídka nadělila ironickou komedii Chlapi sobě, která se věnuje nelehkému údělu mužů v současném světě. Komedie ze života mužů, kde chlapi zůstali sami sebou se poprvé vyšehradským divákům představí 9. června. Zdali jde ve společném bydlení bez žen najít kýžený klid se pokusí ve svých rolích zjistit Oldřich Navrátil, Filip Blažek, Michal Slaný, Roman Štabrňák, Robert Urban nebo Štěpán Benoni. 

Film Fest NARUBY

Filmový festival, jenž jde podle svých slov proti proudu a promítá ty nejhorší filmy, které byly za posledních 50 let natočeny, se uskuteční 9. až 10. června. Během dvou letních dnů se můžete těšit na osm epických filmů. Některé z nich jsou vůbec poprvé promítané v České republice. Vstupenka na promítání slouží také jako vstupenka do areálu staré čistírny odpadních vod v Bubenči.

Beatriz Nunes, Paula Sousa a André Rosinha

Kompozice pro album À Espera do Futuro (Touha po budoucnosti) sice vznikly v časech pandemie a reflektují společenské a politické jevy, které tehdy vystoupily na povrch dění, nicméně trio zpěvačky Beatriz Nunez, pianistky Pauly Sousa a kontrabasisty Andrého Rosinhy nezahltí publikum žádnou „depkou“. Do historických prostor pražské Novoměstské radnice 10. června zvou posluchače za účelem poslechu jižanské nostalgie a optimismu.

Roudnický košt

Milovníci vína se do Roudnice nad Labem sjedou v sobotu 10. června na akci Roudnický košt, který se uskuteční na tzv. Letní scéně roudnického zámku. Opět se tak nabízí možnost vychutnat si vína z celé vinařské oblasti Čech a osobně se seznámit s jednotlivými vinaři. Nebude chybět ani cimbálové vystoupení, dětský koutek, skákací hrad, prodejce regionálních výrobků Ústeckého kraje a výstava historických traktorů. Po podvečerním oficiálním vyhlášení „Vinaře koštu" se uskuteční „afterparty koštu“ a vybrané kapely roztančí všechny příchozí. 

Foto: Roudnický košt

Country Fontána

Posluchači Country Radia a příznivci country hudby si mohou vychutnat červnové dny na Country Fontána 2023! V Plzni 10. června, v Brně 16. a 17. června a v Ostravě 24. června. Vystoupí například Tomáš Linka a Přímá linka, Hop Trop, Zelenáči, Ivo Jahelka, Vlasta Horváth s kapelou a mnoho dalších.

Filmhramonie: Superheroes

Supermana, Batmana, Úžasňákovi, Avengers nebo Hellboye spojí na jednom pódiu Filmová filharmonie, a tím završí v neděli 11. června oslavy deseti let na hudební scéně. Pod vedením dirigenta Roberta Kružíka odehraje show s názvem Superheroes věnovanou hrdinům stříbrného plátna. Během více než dvou hodin zazní ikonické melodie, a také koncertní suity přímo vytvořené pro posluchače symfonických koncertů.

Beats For Love

Beats For Love, největší hudební festival v Česku a na Slovensku, se pomalu ale jistě blíží! Proběhne 5. až 8. července v Ostravě. Příznivci elektornické hudby se mohou těšit na čtyři dny nabité taneční hudbou, která zazní od více než čtyři sta umělců. Tento ročník nebude chybět například legendární Tiësto, oceňovaný Hardwell, anglický Dj a producent Sub Focus, Klaudia Gawlas, Maddix, Eats Everything a mnoho dalších hudebníků.

Foto: Tomáš Souček

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!