Limp Bizkit, Tři mušketýři, Zelený Raoul a Velikonoce. Týdenní tipy od 3. do 9. dubna

Limp Bizkit, Tři mušketýři, Zelený Raoul a Velikonoce. Týdenní tipy od 3. do 9. dubna 

Tento týden do kin vstoupí Tři mušketýři i Super Mario, koncerty odehrají Limp Bizkit, Aldous Harding i Sama' Abdulhadi a návštěvníky pobaví Zelený Raoul či Bavič v Divadle Bez zábradlí. A v neposlední řadě jsou tu Velikonoce. Takový bude první dubnový týden plný kultury.

Limp Bizkit v Praze

Pětice umělců v čele s kontroverzním zpěvákem Fredem Durstem přivážejí nu metalový nářez do pražského Fora Karlín. Limp Bizkit vystoupí 3. dubna a přislíbili nejen staré dobré hitovky, ale dokonce představí i novou desku Still Sucks, na kterou si fanoušci museli počkat celých deset let!

Tři mušketýři: D’Artagnan

Temperamentní d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter. V kinech znovu ožije nesmrtelné vyprávění o odvaze, lásce a cti hrstky mužů a žen, kteří v době náboženských válek a hrozby britské invaze zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie. V hlavních rolích se představí Eva Green, François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Lyna Khoudri či Pio Marmaï.

Super Mario Bros. ve filmu

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku. Co se ale nestane… jednou vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, který ohrožuje ohavný ještěr Bowser svou touhou ovládnout všechna zdejší království. Včetně Houbového království princezny Peach, kam nebohý Mario dopadl.

To by ale nebyl Super Mario, kdyby se nerozhodl princezně pomoci. A to i přesto, že utahování povolených kohoutků bylo do té doby jeho největším hrdinským činem.

Bavič

Komediální drama o odvrácené straně showbyznysu, kde svědomí má svou tržní hodnotu. Populární televizní bavič v podání Karla Zimy se střetává s dvojicí bulvárních novinářů, kteří z něj pomocí lsti chtějí vylákat materiál pro sólokapra. Jenomže bavič má také své zájmy. Rozehrává se tak partie, ve které se pozice ovládajícího a ovládaného v nečekaných zvratech mění tam a zpět. Hra Bavič bude mít premiéru 5. dubna na prknech pražského Divadla Bez zábradlí.

Bavič, foto: Tereza Křenová

Zelený Raoul

Osmadvacet let Zelený Raoul provokoval a komentoval dění české politiky na stránkách časopisu Reflex. Galerie Tančící dům si aktuálně kultovní komiks připomíná výstavou jeho ilustrátora Štěpána Mareše, který s ní zároveň mapuje své třicetileté působení na uměleckém poli. Autorova doposud nejrozsáhlejší expozice nazvaná Zelený Raoul a další výtvarné umění provětrá od 4. dubna do 25. září a ukáže mimo jiné i kresby, jež čelily žalobě nebo pobouření společnosti.

Zelený Raoul

Sama' Abdulhadi v Praze

„Královna palestinské techno scény“ Sama' Abdulhadi představí svou tvorbu v pražském klubu Roxy 7. dubna. Sama úspěšně vystupuje v Británii, Egyptě, Francii nebo Polsku, ovšem do povědomí se dostala zejména pořádáním parties po celém arabském světě. Tato aktivistická a elektrizující rebelka se v našich končinách představí vůbec poprvé.

Aldous Harding

Takřka hypnotický indie folk přiveze do Prahy 4. dubna Aldous Harding z Nového Zélandu. Nejen její zpěv, ale i její samotná přítomnost na pódiu je intenzivní - vokálně, i řečí těla a jejím typickým pohybem po jevišti. Kdo to bude chtít zažít na vlastní kůži, bude se muset vydat do paláce Akropolis.

Velikonoce

A v neposlední řadě: Velikonoce už klepou na dveře a s ním celá řada velikonočních akcí. Po celé republice vrcholí velikonoční trhy a jarmarky, muzea, hrady a zámky chystají velikonoční prohlídky a další zábavné aktivity.

O Velikonocích se třeba můžete vydat po stopách dinosauřích vajec v Muzeu Karla Zemana a Dinosauria Museum Prague, na hradě Švihov děti zabaví Popelka, hrad Křivoklát přivítá hudebníky a kejklíře, na hradě Okoř se chystá rytířská slavnost, zámek Kačina návštěvníkům připomene zapomenuté zvyky a tradice a na zámku Žďár nad Sázavou proběhne velikonoční koncert.

Protheus: S PARTOU NA KONCERT VÝHODNĚ

Textař a frontman metalové kapely Dymytry vydal v září minulého roku své první sólové album Závislosti, které se za necelé tři měsíce stalo zlatým. Na oslavu tohoto úspěchu vyjede Jan Macků se svým projektem Protheus na jarní turné. Fanoušci se mohou těšit na velký hudební, ale i vizuální zážitek.

A právě tento týden o velikonočním prodlouženém víkendu máte jedinečnou šanci získat vstupenky pro sebe a své blízké za zvýhodněnou cenu: pořiďte 6 vstupenek za cenu pěti. Ušetříte tak 450 Kč. Akce S PARTOU NA KONCERT VÝHODNĚ potrvá od 6. do 10. dubna na portále Ticketstream.cz.

Photo: ©Pathé

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!