Filmové a seriálové tipy, týden #6: Další plavba Titanicu, poslední striptérská kouzla nebo rebelující císařovna

Filmové a seriálové tipy, týden #6: Další plavba Titanicu, poslední striptérská kouzla nebo rebelující císařovna 

Tento kinotýden s vámi zatančí. Vrátíme se do roku 1997 na největší loď světa, do 19. století na císařský dvůr nebo mezi včely. Jaký tip vás zaujme?

Bez kalhot: Poslední tanec

Jak by měl vypadat poslední tanec? "Magic" Mike Lane se představuje ve třetím, a zřejmě posledním, pokračování filmové série Bez kalhot. Jeho investice zkrachovala, je bez peněz, a tak se rozhodl zamířit do britské metropole, kde přijme pozoruhodnou nabídku od tajemné zámožné ženy. Do hlavní role vrací Channing Tatum a jeho protipól si zahrála Salma Hayek Pinault. Diváky čeká znovu spousta tance, hudby a snad i velké finále trilogie.

Korzet

Císařovna Sissi je ikonou 19. století. To na ni vytváří veliký tlak a s věkem ho rozhodně neubývá. U příležitosti oslav svých čtyřicetin bojuje se svým postavením, kritikou okolí i vlastnímí obavami. Jak naplnit představy dvořanů a bude k tomu stačit poněkud těsnější korzet? Režisérka Marie Kreutzer natořila příběh o slavné panovnici, která se snaží naplnit představy o svobodě a kráse doby. Odvážná a rebelující žena s tváří skvělé Vicky Krieps zaujala už na loňském Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde se na projekci stály dlouhé fronty.

U tebe nebo u mě?

 

Netflix přichází s další odlehčenou romantickou komedií, která nese tradiční prvky výměny rolí v uspěchaném světě dneška. Debbie se odpoutává od starostí svobodné matky a se svým nejlepším přítelem Peterem naplánují americkou rošádu. Zatímco ona v New Yorku vyráží za zábavou, její syn dostane dočasně nového parťáka. Jak už to ale bývá, přátelé si mohou uvědomit, že pod svícnem je největší tma. Na snímek U tebe nebo u mě? lákají herecké hvězdy Ashton Kutcher a Reese Witherspoon.

Všechno dobře dopadne

Jak se lidstvo stará o včely a umí ocenit jejich roli v přírodě? Režisér a scenárista Miroslav Janek se vydal po stopách královen, trubců a dělnic a jejich funkčního společenství. Lze ho srovnávat se společností lidí a kde je hranice mezi láskou ke hmyzu a zneužitím úlů k výrobě? Autor postupně sděluje publiku, že včela, jakožto objektivně nejdůležitější stvoření na Zemi, se stala ohroženým druhem. A největším nezpečím pro plástevní domovinu jsou právě lidé. Jak ale název napovídá, optimismus má v osmdesátiminutovém díle prostor také.

Titanic

Kdo by neznal láskyplný a tragický přběh nejslavnějšího parníku na světě? Romance Jacka a Rose se znovu dostává do kin, tentokrát ve vylepšeném 3D formátu s vysokosnímkovou frekvencí. Titanic slaví čtvrtstoletí od světové premiéry. Se svými jedenácti Oscary je živoucí legendou, která znovu pluje k divákům. Na plátnech se navíc potká s dalším snímkem Jamese Camerona, který stejně jako jeho předchůdce z roku 1997 trhá ve velkém kasovní rekordy.

U tipů z videoték najdete i odkazy na příslušnou službu, kde si film nebo seriál můžete přehrát. Stačí hledat ikonku pod názvem. Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!