Divadla, Leošovy pecky i filmová hudba. Jaké vánoční dárky seženete i na poslední chvíli?

Divadla, Leošovy pecky i filmová hudba. Jaké vánoční dárky seženete i na poslední chvíli? 

Štědrý den klepe na dveře a čas na výběr těch nejlepších dárků pod stromeček se krátí. Pojďte se s námi podívat na kulturní tipy, kterými můžete potěšit rodinu i přátele o Vánocích.

Mareš, Kozub i Korn

Legendární on-line show se vrací a má skvělého předskokana. Ještě než Leoš Mareš o posledním večeru v roce roztočí své další Silvestrovské pecky, vkrade se do obýváku všech fanoušků současný král nekorektního humoru Štěpán Kozub. Ten naváže na beznadějně vyprodané show v O2 Aréně a nabídne nevšední program se vším všudy. Večírek pak vyvrcholí samotným guru silvestrovské zábavy, který po obrovském úspěchu z minulého roku a stovkách žádostí představí show s ještě větším množstvím hvězd.

A kdo by chtěl zažít živou zábavu v příštím roce, může pořídit vstupenky na Korncert! Žal se totiž odkládá na jedinečnou tour elegána, který se zapsal do dějin české hudební scény, nejen díky své celoživotní originalitě, unikátní barvě hlasu, ale především i svou vášní pro muzikál, tanec a step. Vstupenky na on-line vystoupení pánů Mareše a Kozuba, stejně jako na večery s Jiřím Kornem, zakoupíte v síti Ticketstream třeba i na Štědrý den ráno.

10 let FILMharmonie

Filmová filharmonie v říjnu zahájila oslavu svého jubilea na hudební scéně poctou Johnu Williamsovi a nadělovala i svým vánočním koncertem. Sezóna je ale stále na začátku a těleso má připravené další tematické večery v roce 2023. Kulatou desítku existence doprovodí únorová Zvířátka, dubnové Fantasy nebo červnoví Superheroes. Vstupenky jsou v prodeji na webu.

Neviditelná výstava

Tvrdíte, že jste zažili Prahu, ale nebyli jste na Neviditelné výstavě? Můžete to napravit i se svými blízkými. Co takhle neviditelná večeře, ochutnávka vína nebo famózní prohlídka v naprosté tmě za doprovodu Neviditelných průvodců? Dokážete se zorientovat nebo najíst po tmě? Není se čeho bát. Zatím to zvládli všichni. Více o dárkových poukazech najdete na webu.

Městská divadla pražská

Obdarovaní se mohou těšit i do divadla a sami si vybrat, na které představení zamíří. Poukazy nabízí například trojice scén Městská divadla pražská. Dárkový voucher je platný půl roku od zakoupení a vybírat můžete ze tří cenových kategorií. Repertoár nabízí takové klenoty jako jsou ElefentazieHamletLazarusPosedlostSmrt obchodního cestujícího a další.

Kalich a jeho Hvězdné léto

Divadelní stálice činohry i muzikálu nabízí vouchery nejen na hity jako jsou Vlasy, Krysař nebo například novinka Biograf láska, ale i na svou letní scénu Hvězdné léto. Novinkami pátého ročníku budou nestárnoucí komedie Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy v režii Jany Paulové s Michaelou Badinkovou a Patrikem Děrgelem v hlavních rolích, komedie Za dveřmi kanceláří s Terezou Kostkovou, Alešem Hámou a Václavem Koptou či komedie Štěstí s Lucií Vondráčkovou a Hynkem Čermákem. Poukazy můžete využít i do Komorního divadla Kalich a lze je zakoupit na pokladně nebo online ještě než zazvoní zvoneček u vánočního stromku.

Hedwig v Malostranské besedě

Jeden z největších hitů letošího roku. Napůl stand-up, napůl rockový koncert. Napůl zpověď, napůl divadlo. Jak jsme psali v naší recenziHedwig a její Angry Inch asi nebude rockový muzikál pro každého, ale publikum dotykům kulturního undergroundu z Německa otevřené, se bude královsky bavit - ačkoliv mnohdy i na účet spolusedících. O fenoménu díla není pochyb a očekování bez zaváhání naplňuje. Herci vynikají v hudebních číslech i intimních zpovědích. Jejich výkony pobaví, dojmou a vedou k zamyšlení nad světem, ve kterém i přes pád Berlínské zdi stále žijeme. Show nominovaná na dvě Ceny Thálie a Cenu Divadelních novin se vrací do Malostranské besedy i v roce 2023. A Ježíšek zná volné termíny.

Festivaly 2023

Kulturní léto by nebylo kompletní bez festivalů našlapaných těmi největšími hvězdami tuzemské i zahraniční scény. Milovníci taneční hudby zavítají na Beats for Love do Ostravy, fanoušci domácích hitovek zase na Benátskou do Liberce nebo na kultovní Hrady, které se pro příští rok pyšní jednou z nejnabitejších sestav, která se na pódiu vystřídá. V rámci 18. ročníku zahrají Kabáti, Kryštof, Mirai nebo například Dymytry. Svou zastávku můžete zvolit na festivalovém rozcestníku

Divadlo Na Jezerce

Ikonická Charleyova teta, Čapek nebo česká divadelní adaptace skvělé série z pera Rickyho Gervaise After Life. To je jen zlomek toho, co mohou diváci najít pod stromečkem od Divadla Na Jezerce. Principál Jan Hrušínský zve na bohatou plejádu hereckých osobností, která v pražských Nuslích baví publikum už bezmála 20 let. Vánoční poukazy a předplatné jsou k dispozici všem za pár kliknutí na webu.

Divadlo Lucie Bílé

Několikanásobná zlatá slavice Lucie Bílá si dál plní divadelní sen a pro své a vaše divadlo, jak familiérně zdůrazňuje, připravuje jednu inscenaci za druhou. Po Maminách nebo muzikálu Láska je láska chystá i premiéru dalšího hudebního veledíla Srdeční záležitost. Hit od držitelky cen Grammy Amandy McBroom představí v září 2023 hrdinku Annie - ženu v domácnosti, která se ohlíží za svým životem a přemýšlí, zda ji jeho naplnění neminulo. Muzikál se odehrává v současnosti a s obrovským nadhledem a humorem se zamýšlí nad odvěkou hádankou zvanou sebepoznání. V hlavní roli účinkuje bez alternace Lucie Bílá. Vstupenky na všechna představení a vouchery najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!