Pianista John Fresk a výstava Trnka, Miler, Born v Chodovské tvrzi

Pianista John Fresk a výstava Trnka, Miler, Born v Chodovské tvrzi  

Prosincový program v Chodovské tvrzi bude opravdu nabitý. Návštěvníky čeká vyjímečný jazzový koncert, vánoční program s volným vstupem, výstava znamenitých českých ilustrátorů a mnoho dalšího.

Chodovská tvrz se nachází v jižní části Prahy. Nabízí malebný prostor pro pravidelná šansonová setkání, výstavy renomovaných umělců a také slouží jako jazz klub. Poprvé se mohli posluchači těšit z jazzových melodií v roce 2017. Za uplynulou dobu zde vystupovali hudebníci jako Roman Pokorný, Antonín Gondolán, Allison Wheeler, Lucia Chugai či Cyrille Oswald.

Donedávna byly pro koncerty využívány prostory místní restaurace. Po akustické úpravě se Jazz klub Tvrz přemístil do koncertního sálu s klavírem. Díky obohacení sálu klavírem, poskytuje letošní dramaturgie jazz klubu prostor skvělým klavíristům a komorním produkcím.

„Jsem rád, že jsem pomohl vytvořit jedinečné místo k živému hraní hudby, kterou mám rád, a která se v Praze hraje především v užším centru hlavně pro cizince. Na Chodovské tvrzi je příznivé vstupné pro širokou veřejnost,“ dodává muzikant a dramaturg Chodovské tvrze Pavel Obermajer

Výjimečná jazzová uskupení jsou k poslechu na Chodovské tvrzi vždy jen jedenkrát měsíčně. Mezi muzikanty si Jazz klub Tvrz získal renomé. V prosinci bude poprvé v koncertním sále Chodovské tvrze hrát americký pianista John Fresk nominovaný na cenu Grammy. Speciální vánoční vydání Jazz klubu uvede spolu s ním zpěvačka a skladatelka Barbora Tellinger a kontrabasista Taras Voloschuk.

V historických prostorách Chodovské tvrze je také jedno patro věnované výtvarnému umění. Návštěvníci koncertů tak mohou zažít dva kulturní zážitky během jednoho večera. Od listopadu zve Chodovská tvrz na výstavu české ilustrace Trnka, Miler, Born – kresby, grafiky 1946–2016.

Kompletní bohatý program pro děti i dospělé najdete zde.

Foto: archiv Chodovská tvrz

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Chodovská tvrz nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Chodovská tvrz

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!