Vizovické Trnkobraní, Dubioza Kolektiv i Partička. Týdenní tipy od 15. do 21. srpna

Vizovické Trnkobraní, Dubioza Kolektiv i Partička. Týdenní tipy od 15. do 21. srpna 

I tento týden se můžete nechat inspirovat naším pravidelným kulturním přehledem. A že se tento týden opravdu urodilo! Festivalová sezona běží a s ním Vizovické Trnkobraní, Brod 1995, v Divadle Archa zahrají BadBadNotGood, do Vzletu zamíří Vladivojna La Chia a do televize se vrátí Prima Partička.

Vizovické Trnkobraní

Vizovické Trnkobraní přiveze do areálu likérky Rudolf Jelínek multižánrovou kulturní přehlídku! Od 19. do 20. srpna zde vystoupí špičky české a slovenské hudební scény. Na dvou stagích se postupně vystřídají hvězdy jako Tři sestry, Chinaski, Rybičky 48, Harlej, No Name, Argema, Mira, Tomáš Klus, Katarína Knechtová, Visací Zámek, Debbie, Alkehol, Mňága a Žďorp a další.

Hudební Vzlet

Koncertní série Hudební Vzlet odstartuje 16. srpna v Praze s Davidem Pomahačem a Vladivojnou La Chia v bývalém sokolském biografu Vzlet. Oba umělci představí své oddělené hudební sety a společně pak v premiéře jednu společnou píseň. Hudební Vzlet bude dále pokračovat jazzovým dvojkoncertem 30. srpna, kde vystoupí americká zpěvačka Allison Wheeler s doprovodem pianisty Daniela Bulatkina a Tomáš Jochmann Trio s programem Tribute to Barry Harris.

Festival Brod 1995

Koncertovat se bude i v Českém Brodě! V sobotu 20. srpna proběhne jednodenní festival Brod 1995, který láká na ska, dub, reggae i funk a hlavně rock v širokém generačním i stylovém záběru. Letošním headlinerem bude balkánská nezastavitelná parta Dubioza Kolektiv, která si podmanila fanoušky napříč Evropou. Více než zdatnými festivalovými parťáky jim budou české kapely, legendy i mladé naděje: Monkey Business, Wohnout, Mňága a Žďorp, Gaia Messiah, Cocoman & 2127sounds, TH!S s Vojtou Kotkem, Tony Ducháček & Garage, Prohrála v kartách, The Silver Spoons, Deaf Heart a Willow.

Princezna rebelka

Dětské diváky pak může zaujmout nový animovaný film mířící do kin. Princezna rebelka vypráví neobvyklé dobrodružství Mii, dvanáctileté dívky, která žije jako sirotek v ulicích středověkého města. Vynalézavou dívenku, která se živí krádežemi, doprovází také tři ochočené lasičky. Největší poklad vždy najde na místním hradě - a právě tam ji během útěku před strážemi napadne se převléknout do princezniných šatů. Ve stejnou chvíli korunního prince Rolanda začaruje zlý regent Tristan v "kočkuře" - napůl kočku a napůl kuře. Mia se tak coby princezna vydává s partou dobráků na bláznivou výpravu za záchranu prince. Povede se jim to?

BadBadNotGood v Divadle Archa

16. srpna se v pražském Divadle Archa představí kanadská formace BadBadNotGood, kterou si k nahrávání v minulosti přizvali Snoop Dogg, Tyler, the Creator nebo Denzel Curry. BadBadNotGood vynikla pro svůj originální přístup k mixování jazzu a hip hopu. Na jejich skladbách pak hostovali členové Wu-Tang Clan, Kaytranada i legendární MF Doom. Na nejnovější desce Talk Memory se trio hudebníků vrací ke svým instrumentálním začátkům, aby zde vzdali hold klasickým hudebním vzorům.

Prima Partička

Buďte u natáčení oblíbené improvizační show Partička, která se znovu vrací na televizní obrazovky. K dispozici jsou termíny od 16. do 18. srpna. Čekají na vás staří známí Michal Suchánek, Richard Genzer jejich kolegové Igor Chmela, Daniel Dangl a navíc i hosté, kteří je pěkně potrápí. Která hra jim tentokrát dá nejvíc zabrat? Bude to čelovka, reklamace, překlad pro neslyšící anebo party? Nechte se překvapit!

Úvodní foto: Dubioza Kolektiv (zdroj Facebook)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!