Gervaisův After Life zamířil z Netflixu také na prkna Divadla Na Jezerce

Gervaisův After Life zamířil z Netflixu také na prkna Divadla Na Jezerce 

Do Divadla Na Jezerce zamířil nový premiérový titul pod režijní taktovkou Jana Hřebejka. Tentokrát se jedná o dramatizaci oblíbeného seriálu After Life s komikem Ricky Gervaisem. Na Jezerce se role ovdovělého cynika Tonyho zhostil Milan Šteindler.

Tony má po smrti své ženy, která zemřela na rakovinu, jasno: život bez ní nemá žádný smysl a bylo by lepší ho ukončit. "Hlavně se nelituj!" vzkazuje mu Lisa prostřednictvím videa, které před svou smrtí nahrála. Věděla totiž, že se Tony bude s nenadálou osamělostí těžko vyrovnávat. Ve videu mu vysvětluje, jak v domě zapnout alarm, nabádá ho, aby udržoval pořádek, a prosí ho, aby nezapomínal krmit jejich psa. Kdo z nás zažil ztrátu blízkého člověka, ví, jak těžce se hledá způsob, jak se s ní vyrovnat. Vrátí se cynický novinář zpět do života? 

Po šesti divácky úspěšných titulech Jana Hřebejka - Manželské vraždění, Kumšt, Na dotek, Musíme si pomáhat, Práskni do bot a Je úchvatná! - se publikum Divadla Na Jezerce dočkalo další jeho režie. Novinkou v repertoáru je inscenace After Life.

Scénáře, režie i hlavní role ve stejnojmenném seriálu platformy Netflix se ujal Ricky Gervais, Divadlo Na Jezerce od něj získalo práva k dramatizaci a dlouhodobému uvádění – a v dubnu 2022 se začalo pod vedením režiséra Jana Hřebejka zkoušet.

Diváci vedle Milana Šteindlera v hlavní roli uvidí dále také Libuši Švormovou, Jana Hrušínského, Jaromíru Mílovou, Petra Vacka, Honzu Řezníčka a Anežku Rusevovou. Manželku Lisu, která k divákům promlouvá ze záznamu, hraje Jitka Asterová. V dětské roli se představí Matouš Sitta a diváci uvidí také psa Franze.

Premiéra proběhla 30. května, v červnu budete mít šanci představení vidět 3. a 12. června.

Foto: Divadlo Na Jezerce

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Jezerce nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!