Enterprise i Baby Yoda. FILMharmonie zakončí sezónu na vlně sci-fi

Enterprise i Baby Yoda. FILMharmonie zakončí sezónu na vlně sci-fi 

Filmový orchestr Matěje Lehára pro své fanoušky na závěr letošní série koncertů přichystal show plnou hitů s nádechem science fiction. Zazní Star Wars, Jurský park nebo Matrix.

Rudolfinum se otřese pod vesmírnými loděmi i dinosaury. Tak zvou na svůj závěrečný koncert koncert sezóny Matěj Lehár a jeho Filmová filharmonie. A rozhodně nejde o zveličování. V tradičně skvěle poskládaném programu nechybí špičkové skladby z nejpopulárnějších filmů vědecko-fantastického světa. Orchestr je představí už 4. června ve Dvořákově síni pražského Ruldofina.

"Sci-fi filmy nejsou kreativní pouze co sa týče kostýmů nebo kulis. Velká svoboda a invence je znát i v hudbě, využívají se zajímavé techniky moderní práce s orchestrem. Příkladem může být hudba Jerryho Goldsmithe ve filmu Vetřelec nebo Dona Davise v Matrixu," představuje unikátní program dramaturg a ředitel orchestru Matěj Lehár. 

Filmharmonii na jevišti povede Jan Kučera, kterého si diváci mohou pamatovat z loňského vystoupení Fantasy. Mezi více než čtrnácti melodiemi spolu s orchestrem a sborem pod vedením Lenky Dandové představí díla ze snímků jako jsou Star Wars, Matrix, E. T., Total Recall nebo třeba seriálu Mandalorian. Publikum nepřijde ani o tradiční cosplayery, kteří tvoří skvělou atmosféru během před koncertem.

Vstupenky na poslední představení do prázdnin jsou v prodeji na webu orchestru. Jubilejní desátou sezónu 2022/23 FILMharmonie zahájí 1. října. Téma koncertu slavnostně představí právě první červnovou sobotu v Rudolfinu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!