Valentýn actually. FILMharmonie nabídne hudební romantiku na svátek zamilovaných

Valentýn actually. FILMharmonie nabídne hudební romantiku na svátek zamilovaných 

Kráska a zvíře, La La Land nebo Láska nebeská. To jsou jen střípky z programu koncertu Valentýn, ve kterém přední filmový orchestr představí romantické hity napříč žánry.

Filmová filharmonie rozezní Rudolfinum romantickými melodiemi na den sv. Valentýna, tedy 14. 2. 2022. Jde o čtvrtý z tematických koncertů věnovaných jako již tradičně tomu nejlepšímu, co zaznělo jako doprovod ikonických kousků na stříbrném plátně. Návštěvníci se budou moci zaposlouchat do skladeb legendárních autorů jako jsou Ennio Morricone, John Williams, Jerry Goldsmith a další. A to napříč všemi filmovými žánry, jak potvrzuje ředitel orchestru Matěj Lehár

"Na programu najdete suitu Michaela Giacchina z oscarového animovaného snímku Vzhůru do oblak, téma Gabrielův hoboj z filmu Misie od Ennia Morriconeho, nebo skladbu z romantického muzikálu La La Land od Justina Hurwitze," přiblížil dramaturg a šéf hudebního tělesa.

Taktovky pro zamilovaný večer se chopí Robert Kružík, stálý dirigent Janáčkovy opery Národního divadla v Brně, hostující dirigent Filharmonie Brno a šéfdirigent Filharmonie Bohuslava Martinů ve Zlíně. Níže si můžete poslechnout ukázku slavné melodie z filmu Láska nebeská v podání FILMharmonie.

Vstupenku na koncert zakoupíte na webových stránkách www.filmharmonie.cz. Zamilovaný večer s romantickými melodiemi začíná v 19:30 ve Dvořákově síni.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!