Sci-fi s DiCapriem, poetická Rybovka i sportování zdarma. Přinášíme týdenní tipy od 20. do 26. prosince

Sci-fi s DiCapriem, poetická Rybovka i sportování zdarma. Přinášíme týdenní tipy od 20. do 26. prosince 

Během svátečního týdne můžete vybírat z netflixovské komedie o dvou neúspěšných astronomech, koncertů České mše vánoční v netradičním pojetí nebo bezplatného vstupu na řadu sportovišť v metropoli. Podívejte se na naše tipy.

Kouzelná Rybovka Matěje Formana

Sváteční stálicí se stala Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby, byť se do dnešní tradice musela dlouze probojovávat. Bez sentimentu, ale stále s nádechem poetična ji přednese orchestr se speciálním doprovodem loutkového Divadla Lampion pod režijním vedením Matěje Formana. Představení se pro veřejnost koná v pražském kostele svatého Šimona a Judy, a to každé odpoledne či večer vyjma Štědrého dne až do Božího hodu.

Being the Ricardos

Oscarový scenárista Aaron Sorkin se znovu posadil i do režisérského křesla a natočil drama o průkopnickém americkém sitcomu I Love Lucy, jehož ústřední představitelé manželů Lucy a Ricky Ricardo byli po dvě dekády partnery i za kamerou. Filmař se zaměřil na jeden bouřlivý víkend roku 1952, odhalující komplexitu jejich vztahu. Titulní dvojici ztvárnili Nicole Kidman a Javier Bardem, kteří od úterý 21. prosince obohatí videotéku Amazon Prime.

Koncert melodií fantasy filmů

K fantasy snímkům neodmyslitelně patří podmanivý soundtrack. Filmová filharmonie v předvánočním čase přináší výběr těch nejlepších, které nabídne posluchačům v úterý 21. prosince ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Zazní hudba ze Hry o trůny, Pirátů z Karibiku, Pána prstenů, Harryho Pottera, Mumie nebo třeba Letopisů Narnie.

K zemi hleď!

Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Meryl Streep a další hollywoodské hvězdy se potkají ve sci-fi komedii tvůrce Adama McKaye, jenž vypráví o dvojici podřadných astronomů vydávajících se na velkou výpravu, při níž se snaží obyvatele planety přesvědčit o blížící se pustošivé kometě. Bohužel jejich predikce nikoho moc nezajímá. Zda se jim podaří lidstvo oblomit, to se od pátku 24. prosince dozvíte na Netflixu.

Dárkové poukazy do Národního divadla

Vánoce nemilosrdně klepou na dveře. Pokud vám chybí dárek pro blízké, kteří holdují divadlu, pořídit jim můžete vouchery na návštěvu Národního divadla v hodnotě od tří set až do patnácti set korun. Vybírat můžete mezi tištěnými či elektronickými, tematicky laděnými poukázkami anebo naopak s čistou grafikou jednotlivých scén včetně nejnověji zrekonstruované Státní opery.

A osel na něj funěl (Vánoční příběh)

Náladu blížících se svátků navodí kratší vánoční inscenace z pera Šimona Olivětína odehrávající se o adventu zkraje třicátých let minulého století. Protagonistkou hry je pokroková učitelka, která s žáky coby vánoční besídku sehraje příběh o putování Marie a Josefa do Betléma. Představení je tento týden na programu pražského Divadla Komedie, a to v úterý 21., ve čtvrtek 23. a v neděli 26. prosince.

Týden sportu zdarma

Zbavit se kalorií ze štědrovečerní večeře a cukroví můžete od soboty 25. prosince během tradiční akce v metropoli, díky níž lze bezplatně navštívit řadu sportovišť od plaveckých bazénů a zimních stadiónů po horolezecké stěny nebo bowlingové dráhy. U některých míst je kvůli omezené kapacitě nutná předchozí rezervace. 

Foto: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!