Ředitelka DS Automobiles Béatrice Foucher: Supersporty nečekejte, sázíme na efektivitu a elektrifikaci

Ředitelka DS Automobiles Béatrice Foucher: Supersporty nečekejte, sázíme na efektivitu a elektrifikaci 

Luxusní francouzská automobilová značka DS Automobiles plánujte velkou elektrickou expanzi a hodlá v segmentu prémiových vozidel představit řadu avantgardních modelů nabitých vyspělými technologiemi. Co vše se tedy chystá? To nám prozradila Béatrice Foucher, ředitelka DS.

Francouzská značka DS Automobiles se vyprofilovala v roce 2014 a od té doby postupně představovala řady luxusně laděných modelů navržených v avantgardním stylu. První vlaštovkou výrobce bylo prémiové SUV DS 7 Crossback, které později dostalo mladšího sourozence v podobě neokoukaného crossoveru DS 3 Crossback. Portfolio francouzských motorizovaných uměleckých děl posléze doplnila honosná limuzína DS 9, následovaná stylovým hatchbackem DS 4.

Do budoucna se však prý lze těšit na daleko avantgardnější vozy, a ještě více propracovanější technologie. Co vše se tedy chytá? Kdy se dočkáme? Na to a mnohem více nám odpovídala Béatrice Foucher, ředitelka DS Automobiles.

Kdysi byla auta od DS pouze luxusní divizí Citroënu, jak je tomu dnes?

Toto už dlouho neplatí. Automobily DS sice sdílí s některými značkami skupiny Stellantis vybrané zejména technické komponenty, nicméně z hlediska designu, vysokého podílu ruční práce, zpracování nebo použitých materiálů jsou naše vozy zcela jedinečné. DS Automobiles tedy už není luxusní divizí Citroënu, nýbrž plnohodnotnou samostatnou značkou.

Foto: DS Automobiles/Thomas Cortesi

Budou chystané vozy od DS Automobiles ještě více odlišné oproti ostatním modelům z mateřské skupiny Stellantis?

Ano, budou. Naše ambice posouvat se dále v avantgardě i technologiích se výrazně odrazí na aktuálně připravovaných budoucích modelech DS, jenž budou ještě modernější a odlišnější než doposud.

Chystáte se s nedávno uvedeným prémiovým sedanem DS 9 navázat na směr, jakým kdysi kráčel původní model DS 19 z roku 1955?

Nechystáme novou DS 19, takže ne. Luxusní sedan DS 9 se pouze inspiruje některými jejími prvky, například zadními pozičními světly nebo vysokou mírou komfortu, avšak přizpůsobenou současné moderní době.

Čím myslíte, že zaujme nedávno představený stylový hatchback DS 4?

Rozhodně odlišností, zabudovanými technologiemi, komfortem, digitalizací, unikátními tvary karoserie, luxusními materiály a v neposlední řadě vysokým podílem ruční práce, odrážejícím se v kabině vozu. K dispozici je též provedení Cross, jehož vzhled připomíná dnes tolik populární crossovery.

Foto: DS Automobiles

Plánuje značka DS Automobiles nějakou větší expanzi v rámci elektromobility?

Samozřejmě. V období několika příštích let budou všechny naše motorizace elektrifikované (tj. podpořené elektromotorem či plně elektrické), a to nejen v Evropě, ale třeba také v Číně.

Chystáte nějaké limitované edice pro Evropu?

Zajisté ano. Po SUV DS 7 Crossback Louvre a crossoveru DS 3 Crossback Louvre plánujeme limitované edice i pro nedávno uvedený model DS 4.

Chystá se pod taktovkou DS Automobiles nějaký vysoce výkonný supersportovní automobil?

Žádný takový supersportovní automobil nechystáme, nicméně plánujeme zástavbu účinné 360koňové plug-in hybridní soustavy, kterou zatím najdete pouze v sedanu DS 9 E-Tense 4x4, také do jiných modelů značky. Podobně jako ve Formuli E se totiž zaměřujeme primárně na efektivitu a účinnost využití elektrické energie, nikoli na extrémně vysoké výkony.

Ředitelka DS Automobiles, Béatrice Foucher, tedy poodhalila, jakým směrem se avantgardní francouzské vozy budou ubírat. V každém případě půjde o zajímavou budoucnost plnou technologických vychytávek a pařížské luxusní architektury, takže se skutečně je na co těšit.

Foto: DS Automobiles

- INZERCE

Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!