Prvorepublikové kino Vzlet přivítá první návštěvníky divadlem, hudbou i programem pro děti

Prvorepublikové kino Vzlet přivítá první návštěvníky divadlem, hudbou i programem pro děti 

Divadlo, hudba, vzdělání, digitální média, VR, společenské aktivity a kavárna – to vše bude mít své místo v novém Vzletu. V pražských Vršovicích vzniká nový multifunkční prostor s živým uměním. Vzlet se po dlouhé pauze znovu otevře veřejnosti na 1. září a rozhodně nebude nouze o bohatý kulturní program.

Prvorepublikové kino Vzlet ve Vršovicích bylo během své téměř stoleté existence prosperujícím biografem, skladem filmového archivu i multifunkčním kulturním prostorem. Poslední roky byl bohužel nevyužívaný, ovšem letos se na 1. září znovu slavnostně otevře veřejnosti. Ke svému stoletému výročí otevírá novou životní kapitolu díky spojení čtyř kulturních organizací – Divadla Vosto5, orchestru Collegium 1704, Kina Pilotů a Brejlanda

Od 1. do 5. září Vzlet odstartuje audiovizuální hříčkou, divadlem, koncerty, VR, programem pro děti i vernisáží slavné umělkyně.

Foto: Jan Hromádko

Středa 1. září ve Vzletu začne ve 13.00 programem pro nejmenší návštěvníky. Umělkyně Eva Jiřička a Eva Koťátková si připravily výtvarnou dílnu s názvem Sny o škole. Děti budou tvořit originální dopisy na téma „má vysněná škola“ které poté odešlou ministrovi školství. Program představí i loutkové pohádky a hudebně-výtvarný workshop s autorkou a moderátorkou dětských koncertů Klárou Boudalovou. Od 14:00 bude v kavárně živě vysílat Český rozhlas Vltava

Večerní program zahájí v 18:00 vernisáž Galerie Vzlet na venkovní stěně Vzletu. Instalace Recept od Krištofa Kintery vystřídá novinka Evy Koťátkové, která v instalaci zprostředkovává barevný a citlivý svět dětství. Program pokračuje ve velkém sále audiovizuální hříčkou, kterou si pro slavnostní otevření připravilo trio režisér Jiří Havelka, producent Petr Prokop a hudebník a zvukový designér Martin Hůla. Sál roztančí oblíbená kapela Bert & Friends a večer uzavře hudebník Ventolin svým DJ setem. 

Čtvrtek 2. září se ve Vzletu představí projekt Brejlando, který připraví od 14:00 hodin program pro děti. Ten bude zahrnovat promítání Perníkové chaloupky ve VR od divadla Minor společně s doprovodným programem. Od 20:00 hodin je pak pro dospělé návštěvníky připravena koktejlová degustace s Pavlem Pažoutem a následně promítání cenami ověnčené inscenace Společenstvo vlastníků souboru VOSTO5, tentokrát ve formátu pro virtuální realitu. Po promítání bude následovat setkání s tvůrci. 

Pátek 3. září se Vzlet promění v koncertní síň barokního orchestru Collegium 1704, které letos zahajovalo Pražské jaro v Rudolfinu. Na prvním koncertu Gloria diváci uslyší skladby J. S. Bacha, G. F. Händela a J. D. Zelenky pod taktovkou dirigenta Václava Lukse. 

Sobota 4. září bude patřit Divadlu Vosto5, které letos slaví 25 let od svého založení. Ve Vzletu uvede legendární divadelně-hudební improvizační představení s názvem Stand’artní kabaret. 

Neděle 5. září nabídne přednášku s debatou investigativního novináře Tomáše Etzlera o Číně, kterou připravilo Kino Pilotů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Vzlet – Vršovická kulturní... nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!