Pražský výběr, Karlovarský festival i Lorde. Přinášíme kulturní tipy na týden od 16. do 22. srpna

Pražský výběr, Karlovarský festival i Lorde. Přinášíme kulturní tipy na týden od 16. do 22. srpna 

I tento týden si mezi našimi tipy vybere každý. Nabízíme třeba netflixovskou novinku Bude to v poho, koncert Pražkého výběru nebo vycházející desku zpěvačky Lorde. A v záloze máme také knihu o temné vesnici či

Bude to v poho

Julia a její manžel se rozhodli, že ať už se mezi nimi děje cokoli, zůstanou spolu bydlet kvůli malé dceři. Rozešli se, ale pořád bydlí v jedné domácnosti. Satirické komediální drama o tom, jak vychovávat dítě a žít život podle svého vzniklo v Mexiku a prvních šest epizod si na Netflixu můžete dopřát od pátku 20. srpna.

Reminiscence

Hugh Jackman v novém romantickém scifi pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky. Celý jeho život se ale změní poté, co přijme novou klientku Mae s tváří Rebeccy Ferguson. Rázem se jí stává naprosto posedlý a přichází na naprosto šílené věci. Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje se dozvíte od čtvrtka v kinech.

Karlovarský filmový festival

Johnny Depp, Ethan Hawke i Michael Caine. Nejen tito světově proslulí herci zavítají na letošní ročník Karlovarského festivalu. Zmiňovaný Hawke zde převezme Cenu prezidenta a osobně uvede thriller Paula Schradera Zoufalství a naděje, v němž si zahrál kněze procházejícího krizí. Oceněn bude také Jan Svěrák. Jedním z nejočekávanějších snímků je také životopisný film o běžci Emilu Zátopkovi. Této role se ujal Václav Neužil a jeho ženu si zahraje Martha Issová. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary proběhne mezi 20. a 28. srpnem.

Lorde vydává Solar Power

Třetí studiovku přichystala na tento týden novozélandská zpěvačka Lorde. Novinku nazvala Solar Power a láká k jejímu poslechu stejnojmenným singlem, k němuž vznikl také videoklip. Hudebnice na něm spolupracovala s Joelem Kefali a dle vlastních slov se inspirovala klipem kapely Primal Scream k písni Loaded. V nahrávce hostují zpěvaččiny kamarádky Phoebe Bridgers a Clairo. Dvanáctka písní vyjde v pátek 20. srpna pod labelem Universal.

Kniha Prokletý kraj

O temné minulosti vesničky Jelení hora vypráví Michaela Klevisová ve své nové knize Prokletý kraj. Do podivného místa v pošumavských lesích se hlavní hrdinka Gerda přestěhuje se svou dcerou po rozvodu jen kvůli nedostatku peněz. Z jednotvárnosti ji vytrhne seznámení s Lindou, která se snaží odhalit minulost své rodiny. Ve vesnici ovšem někdo zemře za podivných okolností a na světlo začnou vyplavávat děsivé věci. Kniha vychází v pátek 20. srpna v nakladatelství Motto.  

Představení Do tmy

Jako první můžete v neděli 22. srpna zhlédnout na veřejné generálce inscenaci Do tmy. Její předlohou je stejnojmenná známá kniha Anny Bolavé oceněná Magnesií Literou. Hlavní hrdinka Anna se raději obklopuje bylinami, než lidmi a její život se podřizuje jejich sběru, přičemž klíčové je úterý, den výkupu. Příběh s podivným neklidem odehraje Magdaléna Borová a emotivní rovinu příběhu je podpořena zpěvem lidových písní v aranži Jakuba Kudláče a živým hudebním doprovodem Pavola Smolárika. Generálka proběhne v neděli v areálu Jatek78.

30 let bez okupantů: Pražský Výběr Symphony

Uběhly tři dekády od chvíle, kdy československo opustili poslední sovětští vojáci. To se rozhodl oslavit Michael Kocáb, klíčová postava tehdejšího dění, společně s Michalem Pavlíčkem. Na jedinečné akci vystoupí Český národní symfonický orchestr, který diriguje Steven Mercurio a jako host zazpívá také Xavier Baumaxa. Na koncert zajděte 18. srpna ke Křižíkově fontáně.

Po dálnici na kole, bruslích i pěšky

Za neopakovatelným zážitkem vyrazte do Lubence. Právě tam probíhá dokončování obchvatu dálnice D6 a vy máte možnost se zbrusu novým úsekem projet na kole, koloběžce či jinak - představivosti se meze nekladou. V rámci tohoto dne otevřených dveří, který se bude konat v sobotu 21. srpna od desíti hodin připravili organizátoři pro návštěvníky také doprovodný program pro děti i dospělé. Prohlédnout si můžete silníční a stavební techniku a také vybavení Integrovaného záchranného systému. Na místě zahraje i DJ a kapela a samozřejmě nebude chybět něco k zakousnutí. 

Organizátoři připravili zajímavý doprovodný program

Foto: Zoufalství a naděje, KVIFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!