Nová alba v srpnu: Lorde, The Killers i Halsey

Nová alba v srpnu: Lorde, The Killers i Halsey 

Srpen přinese ty nejočekávanější hudební novinky zejména ze světa pop-rocku. Fanoušci se mohou těšit na nová alba od zpěvaček Lorde a Halsey, indierockové skupiny The Killers, dojde i na cover skladby Willa Younga i na české Wohnouty. Přinášíme tipy na nové desky, která vycházejí v srpnu.

Lorde - Solar Power

Lorde představila nový singl z připravovaného alba již v červnu. Píseň Solar Power nese stejné jméno jako očekávaná letošní deska, která spatří světlo světa již 20. srpna. Lorde navíc prozradila, že ke složení singlu Solar Power s prosluněným videoklipem ji inspirovala skotská legenda psychedelického rocku Primal Scream, konkrétně jejich známý hit z 90. let Loaded.

Vychází 20. srpna.

Podobnost s Loaded od Primal Scream můžete posoudit sami:

The Killers - Pressure Machine 

Indierockoví The Killers po loňské desce Imploding The Mirage posílají do světa další studiový materiál. Nové skladby vznikaly během covidového útlumu, který se do písní významně propsal. Frontman skupiny Brandon Flowers sám říká, že textově čerpal z podivného pocitu ticha a sevřenosti, do kterého byl v minulém roce během lockdownu uvržen v podstatě celý svět.

Vychází 1. srpna.

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power 

Pop-rocková zpěvačka Halsey se sice sotva před pár týdny stala matkou, hudebně ovšem nezahálí. Na konci srpna má vyjít její nové, v pořadí již čtvrté, studiové album s názvem If I Can’t Have Love, I Want Power. Zajímavostí je, že si Halsey ke spolupráci přizvala Trenta Reznora a Atticuse Rosse z kapely Nine Inch Nails. Desku bude navíc doprovázet i stejnojmenný speciální hodinový snímek režiséra Colina Tilleyho, který se bude promítat ve vybraných kinosálech IMAX

Vychází 27. srpna.

Wohnout - Huh!

Oblíbená česká skupina Wohnout oslaví 25 let existence desátou studiovou deskou. Čtrnáct písní s klasickým "wohnoutím" rukopisem vznikalo v období lockdownu ve spolupráci s producentem Michalem Skořepou. Jeho dílem jsou i kresby v bookletu alba. 

Vychází 6. srpna.

Will Young - Crying On The Bathroom Floor

Will Young září na britské popové scéně od roku 2002, kdy vyhrál v soutěži Pop Idol. Nyní se Will vrací s novým, řadově osmým, albem plným hudebních předělávek. Album s názvem Crying On The Bathroom Floor bude nabyté cover hity, mezi nimi I Follow Rivers od Lykke Li, Losing You od Solange či Strong od London Grammar.

Vychází 6. srpna.

Foto: archiv vydavatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!